Clé de Sol - Riesling Grand Cru Schlossberg - Kaysersberg 2013

Clé de Sol - Riesling Grand Cru Schlossberg - Kaysersberg 2013

Merk:Clé De Sol
Model:F-CDS-101
Beschikbaarheid:11
  • 35,82€

    39,80€
  • Excl. BTW:29,60€
  • 1 of meer 35,82€

Een van de mooiste Rieslings van Simon van een zeer uniek perceel en meteen ook een van de grootste grand cru's van Alsace. De 2 percelen die Clé de Sol op de Schlossberg bezit zijn twee kleine terrassen op een klein heuveltje. Zuid-Oost en Zuid-West gericht, Een zandachtige bodem met kort daaronder grote laag graniet. Dit zorgt ervoor dat de wortels lager gaan graven en de druiven meer complexiteit hebben. De bodem heeft een zeer lage Ph die voor mooie zuren zorgt. Door de steile terrassen is het daar ook zeer warm en moeilijk om in te werken.

Een wijn die natuur en mens uitdaagt, maar die evenveel teruggeeft. Mispakt u niet, deze wijn is nog een baby en kan jaren meegaan, zelf met zo weinig sulfiet. Indien u hem uitschenkt moet deze zeker in een karaf gaan. U zou eens kunnen verschieten wat deze wijn geeft na 1 dag open te blijven!

De wijn wordt geperst en rijpt 100% op inox, wat een weloverwogen beslissing is. In tegenstelling tot Duitsland waar men Riesling gemakkelijk op oude eiken vaten kan doen rijpen, is dit in de Alsace niet zo eenvoudig. Het hout zorgt ervoor dat de zuren van hun riesling afnemen en hierdoor zou het wel eens kunnen dat de wijnen sneller op vat gaan oxideren. 
Er wordt niet aan battonage gedaan. De wijn wordt met rust gelaten. 
[nerd alert] Men heeft geen idee of de malolactische gistingen gestart zijn of uitgegist zijn. Het is iets waar ze bij Clé de Sol niet echt op letten, daar hun wijnen meer tartrische zuren hebben in de plaats van malische zuren. 
Deze tartrische zuren gaan wijnkristallen vormen, deze gaan samen kleven met de lies en de tannines en filteren de wijn op een natuurlijke manier. De temperatuur wordt niet gecontroleerd,

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren