Bernthaler - St Laurent Alte Reben 2015

Bernthaler - St Laurent Alte Reben 2015

Merk:Bernthaler
Model:O-BER-201
Beschikbaarheid:35
  • 12,72€

  • Excl. BTW:10,51€

Deze druiven zijn afkomstig van twee locaties: "Eroff" met zwarte aarde en een zand-kleiachtige ondergrond, Zwergacker (dwergakker) heeft zwarte aarde grond met een zanderige, grind-achtige ondergrond en verschillende klei-achtige lagen. Deze St-Laurent -clone is afkomstig uit Burgenland en werd in Burgenland geplant, waar de lokale variëteit zich kond aanpassen aan de bijzondere klimatologische omstandigheden.

Het perceel in Eroff werd in 1966 door de vader van Helmut & Herbert Bernthaler geplant in een gemengd perceel met St. Laurent en wat Zweigelt. Zwergacker is 5 jaar geleden gehuurd en heeft St. Laurent-wijnstokken uit 1974 en 1976. Hierdoor krijgen de druiven een zeer mooie ronde structuur. Door de specifieke vinificatie van de broers krijgt deze wijn voldoende fraîcheur en vindt het een mooie balans.


De beste gerijpte druiven worden met de hand geplukt. De totale opbrengst bereikte 4000 liter / hectare. De druiven worden open gefermenteerd en na alcoholische fermentatie opgeslagen in gebruikte eikenhouten vaten gedurende 24 maanden.


Biologische wijn AT-BIO-301-Oostenrijkse landbouw

13,0% alcohol, 1,0 g / l restsuiker, 5,5% zuren

Serveertemperatuur in ° C: 16-18

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren