Bernthaler - Gülden 2016

Bernthaler - Gülden 2016

Merk:Bernthaler
Model:O-BER-100
Beschikbaarheid:
  • 17,16€

  • Excl. BTW:14,18€

"Gülden" is Bernthalers versie van een orange wijn voor beginners en een eerbetoon aan het maken van wijn uit het verleden. "Gülden" is de goudgele kleur die wordt gecreëerd door de tannines die het bevat. In het verleden werden de wijnen geproduceerd met één enkele persing en werd er geen onderscheid gemaakt tussen most en geperste most, hierdoor kreeg men meer tannines in de witte wijnen. De most wordt gefermenteerd in houten vaten, waar de wijn bijna een jaar sur lie wordt bewaard.

Deze Grüner Veltliner wordt verbouwd in de Riede Altenberg, een heuvelachtige locatie. De grond bestaat uit leem met een zanderige, kleiachtige ondergrond op de middelste helling en pure löss aan de voet van de helling. De wijnstokken zijn geplant in 1974. 

De Grüner Veltliner wordt met de hand geoogst; door de leeftijd van de wijnstokken bereikte de opbrengst slechts 3000 liter / hectare.

Vergeet alles wat je van Grüner Veltliner denkt te kennen, deze wijn opent een gehele nieuwe wereld. Een zeer rijke Grüner met aroma's van butterscotch, appelsien, honing, mooie dikte en fijnen zuren die nog beetje op de achtergrond blijven.

Biologische wijn AT-BIO-301-Oostenrijkse landbouw

13,0% alcohol, 1,0 g / l restsuiker, 5,4% zuur

Serveertemperatuur in ° C: 14 - 16 zoals een lichtrode wijn

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren