Camerlengo

Antonio Cascarano, een architect afkomstig uit Rome, maakt wijnen zoals zijn eigen identiteit; exentriek, intens, authentiek, levendig, eerlijk en een fantastisch gezelschap aan tafel!
In het jaar 2000 besloot hij om de wijngaarden van zijn grootouders over te nemen, om te vermijden dat deze zouden verdwijnen of verkocht worden. Met een kleine 3ha in het dorpje Rapolla tracht hij de meest buitengewone wijnen te maken. Naast wijn heeft hij ook enkele liters olijfolie die enkel voor vrienden en familie bestemd zijn, mmaar ook kastanjes, waarvan hij het hout gebruikt om zijn vaten mee te maken.
In tegenstelling tot andere regio's waar er aglianico wordt gemaakt hebben zijn wijnen iets meer fraicheur, vindt men minder gekonfituurd fruit en is het alcoholgehalte mooi in balans. De wijngaarden liggen op 4-500m hoogte, genieten van veel wind en temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Neem daar nog de vulkanische bodem vol potassium bij en dan bekomt men een ideale omgeving voor deze druiven.