Camillo Donati - Bandita Rosso Frizzante 2020

Camillo Donati - Bandita Rosso Frizzante 2020

Merk:Camillo Donati
Model:I-CAD-020
Beschikbaarheid:Uitverkocht
  • 14,40€

  • Excl. BTW:11,90€

Mousserende wijn op basis van 4 verschillende rode druivenrassen. De druivensoorten worden niet vrijgegeven om wat te spelen met de klanten en het wat mysterieus te maken. Het is niet belangrijk om te weten over welke druiven het hier gaat, maar wel dat het hier over een blend gaat.  Dat wil zeggen dat de druiven samen geoogst en geperst worden. Dit houdt in dat de ene druif rijper zijn dan de ander. 
Camillo omschrijft het zo: Een wijn die vanaf de eerste gisting op vat een prachtige reis ondergaat om zo samen een wijn te worden.

Het resulteert in een mousserende, droge, easy drinking rode wijn. Die eerder gekenmerkt wordt door de jaargang dan door de druivensoorten die samen een wijn gevormd hebben. 

Camillo wilde een wijn bekomen zoals hun grootouders. Dat deze wijnen bekwamen door alle witte druiven bij elkaar te zetten en hetzelfde deden met de rode druiven. Om dan een mousserende wijn te verkrijgen.

Deze wijn heeft echter iets persoonlijker, iets dieper voor Camillo. Een verhaal over zijn schoonvader Francesco, in de tijden waar hij begon met het wijndomein. Een verhaal die je zelf zal moeten naar vragen als je Camillo ooit tegenkomt. 

Inhoud
Druiven Niet vrijgegeven, blend van 4 rode druivenrassen.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren