Cotar - Cabernet Sauvignon 2007

Cotar - Cabernet Sauvignon 2007

Merk:Cotar
Model:S-COT-012
Beschikbaarheid:11
  • 28,50€

  • Excl. BTW:23,55€

Beschikbare opties:

Deze druif is niet onmiddellijk onze favoriete of meest interessante in Italië. We kregen de kans om oudere jaargangen van deze wijn te proeven. Ze lieten ons zodanig onder de indruk dat we niet anders konden dan deze in ons gamma op te nemen. 

Het is een typische Cabernet Sauvignon met een ongeziene lengte en fraicheur. Woorden die we hiervoor zouden gebruiken zullen nooit voldoende zijn om deze wijn recht aan te doen. De ontdekking is voor u!


Van druiven tot botteling en veroudering, dalen de wijnen van Cotar dieper en dieper de kelder in. De lengte van de maceratie (contact van most met de druivenhuid) hangt af van het oogstjaar en de beslissing van de wijnmaker. Fermentatie vindt ondergronds plaats, in vaten van 200 tot 2000 liter, spontaan zonder de introductie van geselecteerde gist. Tot zijn eerste decantatie rust onze wijn op de wijnmoer zonder toegevoegde zwavel.  De wijnen rijpen in met wijn doordrenkte eiken vaten van verschillende groottes: wit minimaal twee jaar, rood tussen vier en vijf. We filteren onze wijnen niet en beschouwen geen sediment als een wijnfout.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren