Tenuta Santa Maria

Tenuta Santa Maria

De familie Bertani is een van de belangrijkste families in de Veneto regio. De familie is volgens de archieven al sinds de 16e eeuw bezig met wijnmaken. Ze hielpen actief mee aan de unificatie van Italië tegen Oostenrijk. Tijdens hun ballingschap in Frankrijk kwamen ze in contact met het Guyot systeem en zijn zij diegene die dit systeem in de regio hebben toegepast. Ook is het dankzij da familie dat de "ripasso" methode tot stand gekomen is in 1850.

De wijnen van Bertani zijn wereldwijd bekend, maar er is een nuance!
In 2012 besloot Gaetano Bertani, vader van Giovanni om een andere weg in te slaan. De bekende wijnen van "Bertani" waren namelijk overgenomen door een pharmacie groep. De wijnen van Gaetano (die aan zijn 60e oogst is begonnen) waren een nevenproject binnen de groep. Ze hadden de bedoeling om niche wijnen te zijn. 
Hij besloot een paar jaar geleden om de groep te verlaten en zelfstandig verder te gaan met het maken van uitmuntende kwaliteitswijnen. Het commerciële moest plaats maken voor duurzaamheid.

Tenuta Santa Maria, is dus het enig domein die nog eigendom is van de familie Bertani en ook daadwerkelijk gerund wordt door hen. 
Ze behouden de meest authentieke percelen uit de Valpolicella regio. Het domein bestaat niet enkel uit een verbluffend paleis, maar elk perceel maakt deel van een netwerk van oude "clos" die zeer zeldzaam zijn in de regio en volgens de nationale archieven al sinds de jaren 1600 zouden bestaan. Bovendien zijn de wijnen volledig biologisch en tracht men zo minst mogelijk sulfiet aan de wijnen toe te voegen.

Er zijn geen producten in deze categorie.