Geschickt - WS 2017

Geschickt - WS 2017

Merk:Geschickt
Model:GES-001
Beschikbaarheid:8
  • 26,50€

  • Excl. BTW:21,90€

De druiven voor deze schuimwijn zijn afkomstig van het bekende Wineck Schlossberg. Een zeer moeilijk perceel om in te werken, weinig aarde, bijna direct op roze graniet. Ook de weersomstandigheden zijn er moeilijk, het is er immers immens warm. De stijle hellingen die Zuid-Zuid-Oost georiënteerd zijn, vangen zeer veel hitte op. 

Dit klein perceel is steeds een hoofdbreker voor Arnaud. Ze hebben er te veel Riesling voor één enkele barrique, maar te weinig voor een foudres. Dit jaar wisten ze niet wat ze er mee moesten doen. Dus besloten ze om een iets serieuzere schuimwijn van te maken, zonder er een klassieke crémant van te willen maken.

Deze Riesling had het zeer moeilijk om natuurlijk te gisten. Arnaud & Aurélie wouden wachten tot  de suikers verteerd werden en er 15g suiker overbleef, maar de winter heeft de trage gisting te vroeg stop gezet. Bij Geschickt wordt de temperatuur niet gecontroleerd. De natuur doet hier zijn werk. Het is dus pas in de lente, wanneer de temperaturen stijgen, dat de gisting opnieuw zijn werk gaat doen. De wijn had zijn bezinksel al gemaakt tijdens de winter en op deze manier hebben ze de flessen kunnen vullen met het sap en zeer fijne lies. Hierdoor moesten ze deze schuimwijn niet meer degorgeren en kan deze langer bewaard worden. 

Een schuimwijn die u best drinkt in goed gezelschap. Door dat de wijn gebotteld is geweest met de lies, kan het zijn dat de wijn na een uur lichtjes bruin zal worden. Dit is best normaal met natuurwijnen

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren