Georg Preisinger - Grauburgunder Goldberg 2017

Georg Preisinger - Grauburgunder Goldberg 2017

Model:O-GPR-005
Beschikbaarheid:
  • 12,40€

  • Excl. BTW:10,25€

De Grauburgunder Goldberg is een speciale wijn voor de familie Preisinger. Het is nog een wijngaard die de vader van Georg in 1980 plantte. Oorspronkelijk wou hij er Frührote Veltliner planten die hij bij een lokale boer had aangekocht. Na een jaar of twee hadden ze wel door dat de stokken zich niet op dezelfde manier ontwikkelde als normaal. Het bleem Pinot Gris te zijn. Goldberg is een interessant perceel en biedt veel voordelen aan vroegrijpe druiven.

Goldberg is voor de familie een echte cru geworden in Gols., daar het diepe en krachtige witte wijnen kan maken. De wijngaard is een van de hoogste van Gols, rond 170m (nauwelijks), maar de bodem zit vol rode grind en vormt een plateau gemaakt door de laatste ijstijd. Het is Noordelijk georiënteerd en is daarom een iets frisser perceel. 
Om deze wijn meer complexiteit te geven oogsten ze wanneer de druiven grijs / roos worden. De most ziet er uit als een echte rosé wijn. Nadien rijpt de wijn op grote gebruikte eiken vaten gedurende 6 tot 8 maanden. Het is niet zozeer de rijping op eiken vaten die de wijn een donkere goudgele kleur geeft. Het zijn voornamelijk de natuurlijke gisten van de wijn die de pigmentatie van het rose sap lichtjes absorbeert en een mooie gouden kleur achterlaat. 

13.5% Alc. - 1.1g Restsuiker - 4.5g Zuren

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren