Balgera - Valtellina DOC Sforzato Tradizionale 1999

Balgera - Valtellina DOC Sforzato Tradizionale 1999

Merk:Balgera
Model:I-BAL-400
Beschikbaarheid:
  • 36,60€

  • Excl. BTW:30,25€

Deze sforzato is waarschijnlijk een van de dierbaarste wijnen van Paolo Balgera. Een wijn die tijd nodig heeft, véél tijd! De Chiavennasca (Nebbiolo) druiven worden geoogst begin / mid Oktober en worden de beste druiven geslecteerd voor deze wijnen afkomstig van de verschillende percelen (Valgella, Inferno, Sassela en Grumello). Nadien worden ze tot Januari / Februari gedroogd op netten onder het dak van Paolo's huis. Deze behandeling zorgt ervoor dat de druiven geconcentreerder worden. 

Balgera heeft een Sforzato Tradizionale en een Barrique versie. Wij kozen voor de authentieke smaak van de Tradizionale. Veel wijnboeren uit de regio proberen deze wijn te krachtig te maken, de elegantie van deze druif te standardiseren met te veel hout, door gebruik van kleine eiken vaten. Er gaat zoveel verloren hierdoor. Deze Tradizionale rijpt in verschillende soorten oude eiken vaten tot 100hl / vat. Pure elegantie en finesse met de nodige portie ballen. 
De wijn heeft een diep robijnrode kleur met lichte granaat reflecties. De neus is intens en etherisch met aroma's van gedroogde viooltjes, bramen en gedroogde kersen. In de mond is waar de magie plaatsvindt. Een warm, volle en persistente smaak met fluweelzachte taninnes en een goede portie zuren op de afdronk.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren