3 Unique visions of Trebbiano

3 Unique visions of Trebbiano

Model:PACK104
Beschikbaarheid:11
  • 64,00€

  • Excl. BTW:52,89€

De Trebbiano druif is misschien de meest mismeesterde druif uit heel Italië, hoge rendementen, lage kwaliteit. Het is ook niet altijd duidelijk over welke Trebbiano het gaat.... Trebbiano Toscano, - Abruzzese, - Spoletino, - Giallo, - Romagnolo, - Modenese,......... Dit zijn allemaal druiven met dezelfde naam en op zich zijn ze ook zo verschillend van identiteit, daar ze meestal niet afkomstig zijn van dezelfde familie.

Dan zijn er de druiven die Trebbiano heten, maar niets met de Trebbiano druif te maken hebben, zoals Trebbiano di Lugana, - Soave, - Valtenesi zij zijn een synoniem voor de Verdicchio druif

Wat velen niet weten over de Trebbiano druif en vooral deze uit Abruzzo en Umbria, is dat deze druiven, bovenop hun grote opbrengsten, ook laat laatbloeiers zijn, hierdoor worden ze later rijper en hebben ze ook een veel betere concentratie van, niet alleen, suikers, maar ook spannende zuren. De hand van de agronoom is hierin belangrijk. Wie de druiven met veel liefde behandelt en deze ook in toom kan houden, krijgt even veel liefde terug in het glas.

Bij deze onze visie van 3 unieke Trebbiano's:

Umbria: Romanelli - Le Tese - Trebbiano Spoletino 2018
Umbria: Marco Merli - Tristo - Trebbiano 2018 (helft van de most 20 dagen maceratie)
Abruzzo: Amorotti - Trebbiano d'Abruzzo 2018
Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren