Staffelter Hof - Little Red Riding Wolf

Staffelter Hof - Little Red Riding Wolf

Merk:Staffelter Hof
Model:D-STA-910
Beschikbaarheid:
  • 10,89€

  • Excl. BTW:9,00€

Het is niet eenvoudig om Spätburgunders te vinden in centraal Mösel, laat staan degelijke, in het land waar Riesling koning is. Maar bij Staffelter Hof maakt men een zeer fijne stijl van Pinot Noir afkomstig uit een klein perceel in Kröv. Het gaat hier slechts over 1 oud vat van 900l. De wijn was zeer zuiver gemaakt, spontane gisting, geen toevoegingen of andere manipulaties. Toen we het domein bezochten met klanten vroeg Jan Matthias Klein (eigenaar van Staffelter Hof) naar onze mening. Na een hele dag Rieslings proeven kwam deze wijn als een extase aan op onze smaakpapillen. Na een klein overleg vroegen we aan Jan Matthias of hij dit zo wou bottelen voor ons. Zonder te filteren, zonder sulfieten toe te voegen, gewoon rechtstreeks van het vat op fles. Zo gezegd zo gedaan. The Little Red Riding Wolf was geboren! Sindsdien vecht iedereen om aan een fles te geraken en twijfelt Jan-Matthias om volgend jaar twee vaten hiervan op de markt te brengen. Wij zijn alvast laaiend enthousiast over het eindresultaat.

Het grootste deel van het vat ging naar Restaurant Castor* (Beveren Leie) van Chef Maarten Bouckaert en vrouw Stefanie Vandewalle, waar Sommelier Tom Smet werkzaam is. Een ander deel ging naar Tafeltje Rond (Beveren Waas) van Chef Filip Slangen, waar  Jan van Heesvelde Sommelier is. De laatste flessen zijn naar Knokke gegaan bij Restaurant Cuiness 33* van Fleur Boussy en Edwin Menue waar Sommelière Charlotte Crul zich over de wijnen ontfermt. De liefhebbers kunnen nog van deze wijn genieten bij Fleurs broer, Frederik, die de leiding over genomen heeft bij Mas Brasa een paar huizen verder.

We hebben een paar flessen voor ons privé gehouden en een paar andere flessen voor vrienden. Helaas is deze wijn online niet bestelbaar, maar u weet alvast waar naartoe om er van te genieten met een mooie foodpairing

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren