Staffelter Hof - MadCap Magnus

Staffelter Hof - MadCap Magnus

Merk:Staffelter Hof
Model:D-STA-902
Beschikbaarheid:
  • 18,15€

  • Excl. BTW:15,00€

Natuurlijke Rieslings, waarom zijn ze zo schaars? Het antwoord ligt vaak bij de modernisering van het "wijnmaken" (een woord die ik niet graag gebruik). Magnus Mad Cap is een poging van Jan-Matthias Klein om een natuurlijke wijn te maken zonder fouten. Gelukkig bezit Staffelter Hof eeuwenoude tradities alsook materiaal. Voor deze wijn te creëren ging Jan-Matthias zich verdiepen hoe zijn grootvader het vroeger deed. 1000 Liter oude foudres, 100 jaar oude tools werden van onder het stof gehaald om de wijn rechtstreeks van het vat manueel op fles te trekken. Tijdens het proces worden er geen gisten gebruikt, geen enzymes, geen filtering noch clarificatie en ook geen sulfieten werden toegevoegd aan deze wijn.
Toen de vader van Jan-Matthias deze wijn proefde was zijn opmerking: "Dit doet me denken aan een riesling die ik in de jaren '60 proefde". Voor wie een goedkope manier wilt vinden om terug naar het verleden te gaan, dit is uw fles.

Ik herinner me nog steeds de eerste keer dat ik deze wijn proefde. Het was op de "#winelover" feestje in Düsseldorf dat ik dit zot etiquette tegenkwam. Ik vroeg toen aan Jan-Matthias, die ik al enkele jaren kende, of hij wist wie de producent was. Zijn antwoord: "Ja, ik ken hem héél goed zelf!! Dat ben ik". Mijn mond viel open, bijna als een Emoji. 

Wie op zoek is naar een strakke moselriesling is er aan voor de moeite. Het zit in de naam "MAD"cap MAGNUS. Deze wijn is een echte explosie aan aroma's, het is kruidig, vettig, mineraal, nog een beetje gistig hier en daar (maar dat gaat weg na een tijdje). Voor ons is dit een zeer geslaagde poging. Voor wie nog niet verslaafd is aan Riesling kan deze wijn u wel op het juiste pad brengen.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren