I Carpini - Chiaror sul Masso - Spumante

I Carpini - Chiaror sul Masso - Spumante

Model:I-ICA-100
Beschikbaarheid:
  • 19,00€

  • Excl. BTW:15,70€

Gemaakt door gisting bij gecontroleerde temperaturen met inheemse gisten met alleen druiven geselecteerd uit de zeldzame inheemse variëteit "timorasso" afkomstig van de Cru Maddalena.  De resulterende wijn komt uit de fijnafstelling door de jaren heen waardoor we nu ten volle kunnen profiteren van de minerale en zure kwaliteiten van dit ras, vooral voor de tweede gisting.  Het is een zeldzaam voorbeeld van een mousserende wijn die is gemaakt van rijpe druiven en tweede gisting afkomstig van ongefilterde wijn.

Het wordt gekenmerkt door zijn structuur, complexiteit en doorzettingsvermogen en vooral vanwege zijn benijdenswaardige capaciteit om te evolueren vanwege zijn buitengewone capaciteit om te verouderen.

Verleidend en fascinerend, deze wijn is complex, maar niet moeilijk, compleet en aangenaam, past zich aan alles aan zonder banaal te zijn.

Elke vintage kenmerkt zich door verschillende nuances die veranderen in de tijd en evolueren in oneindige combinaties van zintuiglijke gewaarwordingen.

Het wordt aangeraden om deze wijn tussen 8 en 10 ° te serveren en horizontaal op te slaan in een koele en droge omgeving. Zorg er voor het opdienen voor dat u het ten minste een paar uur verticaal opstelt voordat u het serveert.


Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren