BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Vaccaro


In de provincie Trapani vindt men de grootste hoeveelheid wijn van het eiland Sicilia. Lees: Hier vindt men ook de grootste rommel die op dit eiland gemaakt wordt. Men vindt hier wijnen aan ongelooflijke prijzen, maar de rommel die zich in de wijnen bevindt moet men er gratis meenemen. 
Wij vonden een domein in het hartje van Salaparuta het andere uiteinde van de provincie, helemaal ten Zuide. Deze regio is bekend voor de betere kwalitatieve wijnen. Zo is dat niet minder bij Vaccaro. Salaparuta is een bekend dorp met veel Islamitische invloeden, helaas werd deze helemaal verwoest door een aardbeving in 1968. De hele stad werd opnieuw gebouwd. Het is een tamelijk arme regio waar mensen vooral leven van de landbouw. Voor deze reden hebben zo ook meer respect voor de natuur dan in andere regio's.
Vaccaro is een medium-groot familiebedrijf gestart in de jaren 70 die zich grotendeels richt op autochtone druiven en sommige internationale druiven heeft aangepland om beter door te breken met hun export. Wij focussen ons enkel op de autochtone druiven. De wijngaarden bevinden zich rond de 400m hoogte en zijn niet ver van de Belice rivier. Hierdoor vindt men pebbels terug in de bodem en geniet men van koelere winden die voor een ideale afkoeling in de late namiddag / avond zorgen om zo een mooie fraicheur te behouden. 

1 - 6 van 6 (1 pagina's)

Vaccaro

Vaccaro - Luna Grillo

rating

€8,46

Ex Tax: €6,99

Deze Grillo is een heerlijke instapwijn voor mensen die kennis willen maken met de druif. Deze wordt eerder technologisch benaderd waar de fermentatie dankzij temperatuurregeling 20 dagen duurt op 10-12°C. De wijn heeft een groengele schijn met aroma's van agrum en limoenzeste. In de mond is de wijn droog met genoeg karakter en een krokante afdronk...

Vaccaro

Vaccaro - Luna Nero d'Avola

rating

€8,46

Ex Tax: €6,99

Deze Nero d'Avola is een heerlijke instapwijn voor mensen die kennis willen maken met de druif. Deze wordt eerder technologisch benaderd waar de fermentatie dankzij temperatuurregeling 20 dagen duurt op 12-14°C.  Dankzij de ligging van de wijngaarden, 400m hoog en naast een rivier, genieten de druiven van voldoende afkoeling om mooi vers fruit te bieden...

Vaccaro

Vaccaro - Luna Rosato

rating

€8,46

Ex Tax: €6,99

Deze Nero d'Avola is een heerlijke instapwijn voor mensen die kennis willen maken met de druif. Deze wordt eerder technologisch benaderd waar de fermentatie dankzij temperatuurregeling 20 dagen duurt op 12-14°C.  Dankzij de ligging van de wijngaarden, 400m hoog en naast een rivier, genieten de druiven van voldoende afkoeling om mooi vers fruit te bieden...

Vaccaro

Vaccaro - TERRABEDDA - Liddali - Nero d'Avola Rosato

rating

€11,74

Ex Tax: €9,70

Al worden alle wijnen van Vaccaro op een Biologische manier benaderd heeft deze selectie wijnen effectief een certificaat. De wijnstokken groeien op de hoogste percelen en worden geoogst met lagere rendementen om meer structuur te verkrijgen. Er zit in deze wijn iets meer body dan in de Luna wijnen. De vinificatie is ongeveer hetzelfde enkel de druiven zijn iets kwalitatiever zonder dat ze op eiken vaten rijpen.Een heel rijke stijl van Nero d'Avola die toch mooi in evenwicht blijft. ..

Vaccaro - TERRABEDDA - Lisuli - Nero d'Avola

rating

€11,74

Ex Tax: €9,70

Wijn van 100% Nero d'Avola. De wijngaarden liggen op 400 meter hoogte op alluviale diepe gronden. Maceratie van 12-15 dagen op 26 graden met dagelijkse remontage. Diep rode kleur, vol in de mond met zachte tannines. Niet het typische zuiderse confituur maar eerder rond fruitig met een frisse afdronk. Leuke alledaagse wijn. ..

Vaccaro

Vaccaro - TERRABEDDA - Liventi - Catarratto / Zibibbo

rating

€11,74

Ex Tax: €9,70

Al worden alle wijnen van Vaccaro op een Biologische manier benaderd heeft deze selectie wijnen effectief een certificaat. De wijnstokken groeien op de hoogste percelen en worden geoogst met lagere rendementen om meer structuur te verkrijgen. Er zit in deze wijn iets meer body dan de Luna wijnen. De vinificatie is ongeveer hetzelfde enkel de druiven zijn iets kwalitatiever en hebben geen invloed van de Chardonnay, maar bij deze wijn komt er 30% Zibibbo (Muscat d'Alexandrie) bij, om zo een iets aromatische toets aan de wijn te geven...

1 - 6 van 6 (1 pagina's)