Sandro de Bruno

"Het vinden van een evenwicht tussen originaliteit en territorium"  Dit is de filosofie dat Sandro Tasoniero, eigenaar en wijnmaker van het bedrijf , wilde creëren. Hij heeft een nauwgezette aandacht voor alle stadia van de productie en onderzoekt al de kleine details met gebruik van baanbrekende technieken. Maar het belangrijkste is dat Sandro zijn terroir heeft leren begrijpen en deze ook optimaal heeft leren benutten. Een aantal jaren geleden besloot Sandro druivenstokken op 600m hoogte te planten op de vulkaan Monte Calvarina , wat ongezien was in de regio. Men noemde hem de lokale gek omdat hij zijn druiven zo hoog wou planten, nu wordt hij aanzien als een goeroe van de volkanische wijnen. Hij moet rekening houden met extreme stress situaties als; neerslag, temperatuurschommelingen, thermische schokken, overmatige zon en wind. Al deze factoren zorgen voor een optimale groei en harmonieuze ontwikkeling van de druiven. Hij extraheert zo de beste kwaliteit voor het krijgen van aangenaam harmonieuze mineralische wijnen vol frisheid. Zijn doel is om tot een maximale expressie van de terroir / druiven te komen, gelegen op een uniek volkanisch productiegebied. Om wijnen te maken die de echtheid en bijzonderheid van de terroir weerspiegelen en zelfs voldoen aan de meest veeleisende fijnproevers. 
 

Sandro de Bruno - Sauvignon Blanc IGT "Bianco Fumo" 2009

Mooi vettige Sauvignon waar vele Friuli wijnen jaloers op kunnen zijn.

12,60€ Excl. BTW: 10,41€

Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1