Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/sites/web/thevinebe/www/catalog/model/catalog/discount.php on line 1110Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/sites/web/thevinebe/www/catalog/model/catalog/discount.php on line 1110Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/sites/web/thevinebe/www/catalog/model/catalog/discount.php on line 1110Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/sites/web/thevinebe/www/catalog/model/catalog/discount.php on line 1110 Barraco, The Vine

BarracoIn de regio van Marsala zijn er veel grote producenten en slecht een paar kleine authentieke producenten. Waaronder Marco De Bartoli, Viteadovest en als een van de belangrijkste "Barraco". De eigenaar is Antonino Barraco, in de wijnwereld beter bekend als "Nino". Nino is eerder een gereserveerde persoon met een volle focus op zijn wijnen. Hij wilt u niet overtuigen dat zijn wijnen de beste zijn, hij wenst enkel dat zijn wijnen de perfecte vertaling zijn van wat ze zijn. De grootste ziekte van de regio (en dit geldt voor heel Sicilië) is de opkomst van internationale druiven zoals Syrah, Merlot en Cabernet. 
Back to the roots en de natuurlijke expressie van zijn autochtone druivenrassen is voor Nino het belangrijkst. Al zijn witte wijnen (Zibibbo, Cataratto en Grillo) hebben ongeveer 4 dagen maceratie, zijn rode (Nero d'Avola en Pignatello (= Perricone)) ongeveer 15 dagen. Bijna al zijn wijnen rijpen niet op eiken vaten net omdat hij wilt dat zijn wijnen de natuurlijke expressie van hun aroma's vertalen. Geen fancy wijnbouwerstechnieken met doping, maar de subtiliteit van elke druif. Al bevinden zijn wijngaard zich in een microklimaat, brengen de wijnen elk jaar andere aroma's met zich mee, zonder toe te geven aan de kwaliteit van hun variëteit. De wijnen worden niet geklaard, gekleefd of gefilterd, er wordt een hééééél klein beetje sulfiet aan de wijnen toegevoegd. In het geval van zijn Vignammare is er 0.0mg toegevoegd. 
Barraco - Grillo IGP

Een van de beste Grillo's die u zal kunnen vinden. Een zeer aromatische neus, maar in de mond is deze wijn droog met een onvoorstelbare lengte.

21,80€ Excl. BTW: 18,02€

Barraco - Nero D'Avola IGP

Een Nero d'Avola niet zoals een ander. Een krachtige wijn, met de finesse van een groots terroir.

21,01€ Excl. BTW: 17,36€

Barraco - Vignammare IGP - Grillo

Een Cuvée van Nino met 100% Grillo zonder toegevoegde sulfiet. Een pure expressie van het maritiem terroir.

17,00€ Excl. BTW: 14,05€

Barraco - Zibibbo IGP

Waar moeten we beginnen.... droge zibibbo's zijn in het algemeen lekker. Maar deze zal u een heerlijk "what the fuck" gevoel geven.

21,01€ Excl. BTW: 17,36€

Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4