Cataldo Calabretta

Cataldo Calabretta

Cataldo Calabretta is van de vierde generatie wijnboer in de familie. Na zijn studies van wijnbouw en oenologie beslist Cataldo, in 2008, om het domein over te nemen samen met zijn zus. Ze beslissen het roer om te gooien en hun eigen filosofie verder uit te werken. De wijngaarden worden permanent verzorgd, er wordt nauwelijks iets gesproeid. Dit dankzij het droge weer, de hoogte van de wijngaarden en de ziltige winden van de Ionische Zee. 

De wijnen krijgen allemaal een spontane gisting en er wordt nauwelijks sulfiet toegevoegd aan de wijnen.

Wie de kans heeft om dit mooi natuurgebied te ontdekken geraakt verslaaf aan de rustige taferelen en de vrolijke mensen. Een gesprek met Cataldo en je begrijpt zijn wijnen onmiddellijk. Ze zijn gemaakt om gedronken in goede gezelschap. Geen hypergestructureerde wijnen, maar vlotte drinkbaarheid met een mooie complexiteit. Puur genot.

Cataldo Calabretta - Alicante Rosato Calabria

Heerlijke rosé voor wie op een terras of aan het zwembad wilt genieten van een fris glas. Onderschat deze wijn niet, al komt hij zeer verfrissend en mineraal over, heeft hij nog een mooi portie fruit en vindt het perfecte huwelijk bij uw antipasti of zeev

11,31€ Excl. BTW: 9,34€

Cataldo Calabretta - Ansonica - Calabria IGP

Ansonica, niet bepaald de meest nobele druif, maar wat cataldo hiermee gemaakt heeft is gewoon geweldig. Een mooi rijke stijl met een aangename aromatische complexiteit.

12,10€ Excl. BTW: 10,00€

Cataldo Calabretta - Ciro Bianco DOC - Greco Bianco, Malvasia

Ciro Bianco is een fris en fruitige wijn, zodanig mooi en elegant gemaakt dat men niet onmiddellijk zou zeggen dat deze oorspronkelijk uit het Zuiden is.

12,10€ Excl. BTW: 10,00€

Cataldo Calabretta - Ciro Rosato 2017

Nu niet dat Italië bekend gaat worden dankzij zijn rosé wijnen, maar van deze rosé kunnen de liefhebbers wel smullen. Het is eerder een gastronomische rosé die een portie ballen heeft, maar toch fris blijft met een mooie breed pallet.

12,10€ Excl. BTW: 10,00€

Cataldo Calabretta - Ciro Rosso Classico Superiore DOC

Laat u overtuigen door een tamelijk onbekende toch super lokale druif. De Gaglioppo, het is niet iedereens vriend, maar indien u een mooi exemplaar vindt zoals deze van Cataldo Calabretta is het puur en sappig genieten.

12,10€ Excl. BTW: 10,00€

Cataldo Calabretta - Ciro Rosso Classico Superiore Riserva DOC

Dit is voor ons het maximum uit een druif zoeken. Uitsluitend gemaakt van Gaglioppo met lange rijping op cement cuves. Zwoel, fris, fruitig, kruidig en licht tertiair.

21,51€ Excl. BTW: 17,77€

Weergeven 1 t/m 7 van in totaal 7
{% if config_popup_script_hash %} {% endif %}