Dürnberg

Weingut Dürnberg ligt in het traditionele wijndorp van Falkenstein , die toevallig ook het historische hart van het Weinviertel ligt. Wijnbouw is hier gedocumenteerd sinds de 12e eeuw . En tussen de 13e en 17e eeuw moesten alle wijnbouwgebieden worden toegediend door Falkenstein voor al hun zakelijke aangelegenheden tussen Wenen en Brno. Vandaag de dag zijn de wijnen een weerspiegeling van een wijncultuur gebouwd op zowel de oude als de nieuwe stijl met een unieke aromatische diepgang en kruidigheid.

Het koele en frisse karakter van de witte wijnen is het resultaat van een uitzonderlijke terroir . Dankzij de uitstekende bodem en een zeer gunstige klimaat kunnen de druiven een optimale fenolische rijpheid bereiken zodat er levendige aroma's en smaken ontwikkeld worden.
Wanneer men de klimatologische gegevens voor Falkenstein gaan vergelijken met die van de beroemde wijngebieden van de wereld , dan is het duidelijk waarom de wijnen hier zo fris en aromatisch zijn. Zelfs de extreem warme zomerdagen in Falkenstein koelen enorm af in de avonduren vanwege de bijzondere hoogte . Hiermee wordt het rijpingsproces vertraagd en worden verfrissende zuren behouden. Het resultaat zijn wijnen die zeer aromatisch , zeer complex en evenwichtig zijn en die voornamelijk uitstralen met hun koelte en frisheid .

Men kan de kliffen van Falkenstein in het noordelijke Weinviertel van ver weg zien. Deze geologische zeldzaamheid ontstond 17 miljoen jaar geleden ​​, toen de Alpen vorm namen . Kalksteen uit de diepe lagen werden opwaarts verschoven . Dit , samen met een vocht - vasthoudende laag van leem onder een deken van humus vermengd met kalksteen en fossielen , bieden ideale omstandigheden voor de wijnbouw.

Dürnberg - Impetus

13,56€ Excl. BTW: 11,20€

Dürnberg - Kirchberg Gemischter Satz 2016

De traditionele manier van wijn maken. 1 perceel met 4 druivensoorten die samen geplukt worden

19,16€ Excl. BTW: 15,83€

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2
{% if config_popup_script_hash %} {% endif %}