PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

Sansonnière

1 - 9 van 12 (2 pagina's)

Sansonnière

Ferme de la Sansonnière - La Lune 2021

rating

€36,36

Ex Tax: €30,05

..

Sansonnière

Ferme de la Sansonnière - La Lune Amphore 2019 - Chenin Blanc

rating

€34,50

Ex Tax: €28,51

La Lune Amphore is dezelfde wijn als La Lune, de druiven worden zacht geperst in een oude champagnepers om nadien op inox vaten te gisten. De wijn zal verder rijpen op zandstenen amforen die zich buiten onder de grond bevinden, naast de wijnkelder onder de bomen. Deze amphoren zijn niet poreus en daarom gebruiken ze hier geen toegevoegde sulfieten.Voor ons een Chenin Blanc met een mooi karakter, geheel anders dan zijn broer "La Lune".  Het zal even wachten zijn op 2019, daar Martial en Mark besloten hebben om de wijn nog een jaar verder te laten rijpen...

Sansonnière

Ferme de la Sansonnière - Les Blanderies 2020 - Chenin Blanc

rating

€50,00

Ex Tax: €41,32

De wijngaarden van Blanderies werden aangeplant net na de Tweede Wereldoorlog (1949) de aanplant was op basis van massale selecties van de oude Chenin Blanc, soms wel eens de oer-chenin-blanc genoemd. Massale selectie betekent dat men stekken gaat nemen van de beste druivelaars en deze repetitief gaat aanplanten om zo de traditionele smaak van de chenin blanc te bewaren. Deze oude variëteit van chenin blanc geeft veel kleinere bessen en trossen. Sinds de opkomst van de wijn industrialisatie is men steeds op zoek gegaan naar clonen die veel grote bessen en trossen aanmaken en zo veel kwaliteit ..

Sansonnière

Ferme de la Sansonnière - Les Fouchardes - Monopole - 2019 Chenin Blanc

rating

€52,50

Ex Tax: €43,39

De wijngaard van Fouchardes is een kleine perceeltje van 0,5 ha, Een deel van dit gebied staat ook wel bekend als Coteau du Houet (een naam die Mark gebruikte toen hij nog zijn Bonnezeaux AOC wijnen bottelde). Het is een zeer zeldzaam perceel, waar hij alleen eigenaar van is (daarom de naam Monopole), het is een complexe mix van dieprood zand en klei, zand- en leisteen. Het perceel bestaat uit twee totaal verschillende gebieden. De bovenkant heeft meer schisten en leidt tot een eerdere oogst, terwijl het lagere gedeelte, met zwaardere klei, tien dagen later wordt geoogst. Door de koelte van de..

Sansonnière

Ferme de la Sansonnière - Les Gelinettes 2021

rating

€30,00

Ex Tax: €24,79

..

Sansonnière

Ferme de la Sansonnière - Les Sables 2021

rating

€36,36

Ex Tax: €30,05

..

1 - 9 van 12 (2 pagina's)