PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

Piana Dei Castelli - La Trama

€18,50

La Trama betekent "De Plot". Veel lokale druiven bezit Lazio niet, de reputatie voor zijn kwalitatieve wijnen des te minder. Het is vooral eigenaardig omdat de regio zoveel cultuur bevat met een stad zoals Rome. De Cabernet Franc -en Sauvignon rijpen zeer goed in de regio van Velletri, waar ze op vulkanische tuffo groeien. De oogst kan zonder problemen plaatsvinden de eerste weken van November met lage rendementen (3500kg / 6000 planten / hectare). Wat interessant is, is dat deze druiven in de wijngaarden al zeer kruidig smaken. Hij wilt deze wijn een klassieker imago geven zonder toe te ..

La Trama betekent "De Plot". Veel lokale druiven bezit Lazio niet, de reputatie voor zijn kwalitatieve wijnen des te minder. Het is vooral eigenaardig omdat de regio zoveel cultuur bevat met een stad zoals Rome. De Cabernet Franc -en Sauvignon rijpen zeer goed in de regio van Velletri, waar ze op vulkanische tuffo groeien. De oogst kan zonder problemen plaatsvinden de eerste weken van November met lage rendementen (3500kg / 6000 planten / hectare). Wat interessant is, is dat deze druiven in de wijngaarden al zeer kruidig smaken. Hij wilt deze wijn een klassieker imago geven zonder toe te geven op de kwaliteit en de eigenheid van de regio. 
12 uur koude maceratie, fermentatie gedurende 15 dagen in inox. Nadien 24 maanden rijping en verdere maceratie  in eiken vaten die in zich in kelders bevinden die gegraven zijn in het tuffogesteente. 

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
    Slecht           Goed
Validatie