PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

Piana Dei Castelli - Sauvignon 27.07

€16,50

Wijn van 100% Sauvignon Blanc. Afkomstig van een wijngaard ten zuiden van Velletri. Deze staan op een kiezel en klei bodem. Na het ontristen van de druiven worden deze geplet en gedurende 96 uur koud geweekt (cryomaceratie) met hun schil in inox tanks. Spontane fermentatie met eigen inheemse gisten. Rijping van maar liefst 8 jaar op de droesem op betonnen tanks. Ongefilterd.Frisse, florale en bloemige aroma's met een lange afdronk, samengaand met een geweldige zuurtegraad. Naarmate de wijn evolueert krijg je rokerige ziltige toetsen...

Tags: Piana Dei Castelli, Sauvignon, 27 07

Wijn van 100% Sauvignon Blanc. Afkomstig van een wijngaard ten zuiden van Velletri. Deze staan op een kiezel en klei bodem.

Na het ontristen van de druiven worden deze geplet en gedurende 96 uur koud geweekt (cryomaceratie) met hun schil in inox tanks. Spontane fermentatie met eigen inheemse gisten. Rijping van maar liefst 8 jaar op de droesem op betonnen tanks. Ongefilterd.

Frisse, florale en bloemige aroma's met een lange afdronk, samengaand met een geweldige zuurtegraad. Naarmate de wijn evolueert krijg je rokerige ziltige toetsen.


Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
    Slecht           Goed
Validatie