Clé de Sol - Riesling Muelforst 2016

Clé de Sol - Riesling Muelforst 2016

Merk:Clé De Sol
Model:F-CDS-011
Beschikbaarheid:23
  • 22,40€

  • Excl. BTW:18,51€

Deze Riesling Lieu Dits Muelforst werd door de regio Alsace, INAO en Franse overheid erkend als 1er Cru. De regio heeft beslist om geen Grand Cru's meer toe te laten, het kan zelf zijn dat er een paar wegvallen. Het is afwachten op wat de Europese Unie beslist, ze zijn niet van plan om hieraan snel toe te geven.

Het perceel is Zuidelijk gericht vol met mergel en triaces (fossielen). De wijn wordt geperst en rijpt 100% op inox, wat een weloverwogen beslissing is. In tegenstelling tot Duitsland waar men Riesling gemakkelijk op oude eiken vaten kan doen rijpen, is dit in de Alsace niet zo eenvoudig. Het hout zorgt ervoor dat de zuren van hun riesling afnemen en hierdoor zou het wel eens kunnen dat de wijnen sneller op vat gaan oxideren. 
Er wordt niet aan battonage gedaan. De wijn wordt met rust gelaten. 
[nerd alert] Men heeft geen idee of de malolactische gistingen gestart zijn of uitgegist zijn. Het is iets waar ze bij Clé de Sol niet echt op letten, daar hun wijnen meer tartrische zuren hebben in de plaats van malische zuren. 
Deze tartrische zuren gaan wijnkristallen vormen, deze gaan samen kleven met de lies en de tannines en filteren de wijn op een natuurlijke manier. De temperatuur wordt niet gecontroleerd, 2015 gaven de druiven iets minder zuren af, maar wel een mooie vettigheid

Totaal SO2 35mg/l - waarvan 10mg toegevoegd.

3.5g Restsuiker - 5.9g Zuren - 13.5% Alc. - Ph 3.24

Een loepzuivere riesling met een klein beetje restsuiker, iets minder zuren dan 2014. Wel een zeer mooie molligheid en dankzij  zijn lagere alcohol dan 2014 vindt men hier een mooi evenwicht

Slechts 3100 flessen gebotteld. 

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren