Cotar - Sauvignon Blanc

Cotar - Sauvignon Blanc

Merk:Cotar
Model:S-COT-004
Beschikbaarheid:17
  • 37,99€

  • Excl. BTW:31,40€

Beschikbare opties:

Sauvignon Blanc... you hate it or you love it.... maar deze wijn... indien u fan bent van gemacereerde witte wijnen, is het moeilijk om niet van deze fles te houden.
We hebben ongeveer 5 jaar op een sauvignon blanc moeten wachten. Elk jaar moesten we aanhoren dat de stokken te weinig fruit hebben afgegeven om een het op de markt te brengen. Dus werd de wijn vaak zelf gedronken of opzij gelegd om de vaten op te vullen (omwille van de angels share). Nooit hebben we geweten of dit echt waar was, want het zou me niet verbazen dat de familie deze wijn gewoon graag zelf drinkt. Het is gewoon een uitzonderlijke versie van Sauvignon Blanc.
Door de kleine productie werden de wijnen in dame jeannes opzij gehouden om uiteindelijk 2016 en 2017 samen te blenden tot een cuvée om er een vat mee te kunnen vullen. 

De druiven krijgen een maceratie van een week, geen temperatuurcontrole, geen toevoeging van sulfiet or andere middelen, geen filtering. Het perfecte voorbeeld van een natuurwijn van een non-interventionist. Een krachtige serieuze wijn. De neus geeft het gevoel dat de wijn zoet gaat zijn in de mond, het contrast is des te aangenamer. Een kurkdroge wijn, met mooie zuren, perfect in balans en aangename punch in de finale!

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
Gerelateerde producten