PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

Vigneti Vallorani Pack

€87,79

De wijnen van Rocco Vallorani zijn eenvoudig zonder gemakkelijk te zijn. Rocco houdt van wijnen zonder fouten, die goed beheerst zijn. Enkel met twee cuvées tracht hij een beetje buiten de lijntjes te kleuren, maar niet te veel. Een witte en een rode wijn, genaamd Lefric. De rode lefric kregen we dit jaar 150 van de 900 geproduceerde flessen, van de witte kregen we uitzonderlijk 300 flessen van de 1800 flessen. Een teken van vertrouwen van de wijnboer voor de goede samenwerking en onze nauwe banden te versterken. Een groot deel van deze wijnen worden vooraf gereserveerd voor liefhebbers van he..

  • Ex Tax: €72,55
  • Productcode: I-VVA-900
  • Beschikbaar: Op voorraad

De wijnen van Rocco Vallorani zijn eenvoudig zonder gemakkelijk te zijn. Rocco houdt van wijnen zonder fouten, die goed beheerst zijn. Enkel met twee cuvées tracht hij een beetje buiten de lijntjes te kleuren, maar niet te veel. Een witte en een rode wijn, genaamd Lefric. De rode lefric kregen we dit jaar 150 van de 900 geproduceerde flessen, van de witte kregen we uitzonderlijk 300 flessen van de 1800 flessen. Een teken van vertrouwen van de wijnboer voor de goede samenwerking en onze nauwe banden te versterken. Een groot deel van deze wijnen worden vooraf gereserveerd voor liefhebbers van het eerste uur. 
We hebben een deel opzij gehouden om aan jullie de kans te geven dit domein te ontdekken.


In deze pack vindt u:
Avora - Falerio DOC - Een frisse witte wijn, ziltigheid van de zee, mineraliteit van de bergen en kruidigheid van de heuvels tussen beide. Pecorina, Passerina, Trebbiano (6660 flessen geproduceerd)
Octavum - 75% Sangiovese 25% Montepulciano - Marche is niet de meest sexy zone voor rosé, maar daar bedacht Rocco anders over, hij besloot er een iets zwaardere stijl van te maken, door deze rosé 6 maanden te laten rijpen sur lie, met battonage
Lefric Bianco - Trebbiano en Malvasia - 10 dagen schilmaceratie en rijping op amforen gedurende 9 maanden 
Lefric Rosso - 50% Sangiovese, 30% Montepulciano and 20% Syrah, Een carbonische maceratie op de sangiovese voor een hoog glouglou gehalte. 
Polisia - Piceno Superiore DOC - Sangiovese, Montepulciano, lange rijping op inoxen vaten. Een valse magere wijn, komt zeer elegant over, maar het verbergt een klein bommetje (5400 flessen geproduceerd)
Koné - Piceno Superiore DOC - Montepulciano, Sangiovese, afkomstig van de oudste percelen die 60 jaar oud zijn. Nadien rijping 18 maanden op Franse eiken vaten, waarvan een derde op nieuwe eik (3500 flessen geproduceerd)

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
    Slecht           Goed