SRC - Rivaggi 2019 - MAGNUM

SRC - Rivaggi 2019 - MAGNUM

Merk:SRC
Model:I-SRC-013
Beschikbaarheid:2
  • 88,00€

  • Excl. BTW:72,73€

Crasà is een kleine Cru in Randazzo waar ook Frank Cornelissen ook zijn fantastische Munjebels maakt. Er wordt een klein deel van de Cru Calderara ook gebruikt in deze wijn. De productie is slechts 1758 flessen.


De wijnstokken bevinden zich op 660-700m hoogte. De bodem is rijk aan gesteenten, vulkanische zand en- ijzer en heeft eerder een neutrale Ph gehalte. De druiven krijgen er veel zon, maar de nachten koelen heel snel af, daar de zon vroeg achter de Etna verdwijnt. 
De druiven worden eind oktober geoogst en rijpen 13 maanden in cementen vaten na een maceratie van 3 weken.  De botteling gebeurt enkel en alleen NA de volle maan van December als de kracht van de maan afneemt. 

Al ruikt de wijn zeer zwoel (men ruikt echt de warme vulkanische bodem), heeft men in de mond nog steeds sappige zuren dankzij de nachtelijke afkoeling. In de neus vindt men sappige verse kersen, leer, zoethout en bergkruiden. De mond is sappig en rijk met droge tannines frisse zuren en een zeer grote degustatieve intensiteit.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren