Geschickt - Le Schlouck 2018 - Gewurztraminer, Riesling

Geschickt - Le Schlouck 2018 - Gewurztraminer, Riesling

Merk:Geschickt
Model:GES-008
Beschikbaarheid:Uitverkocht
  • 16,09€

    18,92€
  • Excl. BTW:13,29€
  • 1 of meer 16,09€

Beschikbare opties:

Eerst was het met een vat sylvaner waar ze niets wisten wat ze er mee moesten doen. Met de jaren heen produceerde de sylvaner niets meer en hebben ze riesling aangeplant in de plaats van sylvaner. 


Le Schlouck, het zou bijna een Brussels woord kunnen zijn voor "een slok". Dat is deze wijn ook, elke slok geeft u zin om nog eens te gaan sippen, nog eens op ontdekking te gaan naar al het overvloed aan aroma's. Een wijn om te genieten met vrienden. Zeer aromatisch, toch strak.


De druiven komen van een uniek perceel van de familie Geschickt, die reeds sinds '98 in biodynamie geteeld worden.  Het perceel is aluviaal en zit vol kalk en graniet.

De vinficatie is volledig natuurlijk zodat alle aroma's de kans krijgen om zich ten volle te ontwikkelen. De gewurztraminer (lange persing 10h - geen maceratie) rijpt op een natuurlijke manier gedurende 18 maanden in grote eiken foudres als de fermentatie gedaan is wordt het vat opgevuld met de riesling (klassiek). De wijn is vettig van structuur en geeft in de neus de indruk dat hij zoet is, maar twijfel  niet, de wijn is helemaal droog.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren