BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

I Carpini

I Carpini is een van de meest excentrieke wijndomeinen van de regio. Eigenaar Paolo Ghislandi of Mr. Joie de Vivre vertaalt zijn eigen gekke persoonlijkheid in zijn wijnen. Bij I Carpini draait alles rond respect voor de natuur en zijn tradities. De focus ligt voornamelijk op het herwaarderen van vergeten druiven zoals: Timorasso, Albarossa, Barbera Bianco, Croatina, Cortese, Favorita... door ze een internationaal karakter te geven en te blenden met Barbera, Cabernet of Merlot.

Eind 20e eeuw kocht Paolo het domein op, bestaande uit hoofdzakelijk velden, bomen en een perfect klimaat. Al deze factoren waren perfect om de droom van Paolo te vervullen nl. het maken van natuurlijke wijnen. Eigenlijk houdt hij niet van de term natuurlijke wijnen, hij noemt ze liever Holistische wijnen. Voor hem is wijn een Kunstspel tussen mens en natuur.

1 - 8 van 8 (1 pagina's)

I Carpini - Brezza d'Estate 2016 - Timorasso Reserva

rating

€32,29

Ex Tax: €26,69

Wijn die is verkregen uit een temperatuurgecontroleerde gisting met inheemse gisten, uitsluitend van druiven die zijn geselecteerd uit de zeldzame inheemse variëteit "timorasso".  Het wordt gekenmerkt door zijn structuur, complexiteit, doorzettingsvermogen en benijdenswaardige vaardigheid om te evolueren vanwege zijn buitengewone verouderingsmogelijkheden.Het is een kenmerkende witte wijn vanwege zijn overtuigende geuren, warme, aanhoudende aroma's en een mooie body. Elke dag is anders door verschillende nuances die veranderen in de tijd, evoluerend in oneindige combinaties van zintuiglij..

I Carpini - Chiaror Sul Masso - Spumante di Timorasso Brut

rating

€20,00

Ex Tax: €16,53

Gemaakt door gisting bij gecontroleerde temperaturen met inheemse gisten met alleen druiven geselecteerd uit de zeldzame inheemse variëteit "timorasso" afkomstig van de Cru Maddalena.  De resulterende wijn komt uit de fijnafstelling door de jaren heen waardoor we nu ten volle kunnen profiteren van de minerale en zure kwaliteiten van dit ras, vooral voor de tweede gisting.  Het is een zeldzaam voorbeeld van een mousserende wijn die is gemaakt van rijpe druiven en tweede gisting afkomstig van ongefilterde wijn.Het wordt gekenmerkt door zijn structuur, complexiteit en doorzettingsvermog..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Bruma D'autumno - Barbera Superiore 120yov

rating

€22,51

Ex Tax: €18,60

Wijn verkregen uit de temperatuurgecontroleerde gisting met inheemse gisten zonnig geselecteerde druiven van de inheemse stam BARBERA "van wijnstokken die werden geplant in de vroege jaren 1900. Het wordt gekenmerkt door de structuur, complexiteit, doorzettingsvermogen en benijdenswaardige evoluerende capaciteiten als gevolg van het buitengewone ouderdomsvermogen .Het is een onmiskenbare rode wijn, die het genot van de grote wijncomplexiteit die kenmerkend is voor de druif combineert. Elke vintage wordt gekenmerkt door verschillende tinten die veranderen in de loop van de tijd en evolueren naa..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Fine del Mondo - Barbera 100yo

rating

€18,50

Ex Tax: €15,29

Het was de oogst van 2007, een zeer belangrijk jaar op de Tortona Hills, een jaar waarin zelfs de oudste wijnstokken ongelooflijk krachtige trossen druiven produceerden; het was toen, terwijl de wijnboer zo'n perfectie bewonderde, dat hij het idee had om een ​​aparte selectie te houden, inclusief alleen de vruchten die waren geboren uit de oudste wijnstokken (sommige dateren uit 1926), terwijl ze met "speciale zorg" werden behandeld.Het ritme van gebeurtenissen met betrekking tot maanfasen is gebruikelijk in de natuur en voor mensen, maar deze keer was er iets anders: ze beseften dat ze per on..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Ruggiada Del Mattino 2022 - Timorasso

rating

€15,68

Ex Tax: €12,96

Gemaakt door gisting bij gecontroleerde temperaturen met inheemse gisten met alleen druiven geselecteerd uit de wijnmakerij Cru ELEONORA.De druiven blijven achter met iets langere looptijden op de wijnstokken en worden vervolgens samen geplukt en gevinifieerd. Deze wijngaard bestaat uit inheemse druivensoorten zoals CORTESE, FAVORITA, TIMORASSO en enkele soorten MOSCATO en MALVASIA.  Elke vintage kenmerkt zich door verschillende nuances die veranderen in de tijd en evolueren in oneindige combinaties van zintuiglijke gewaarwordingen.Het wordt aangeraden om deze wijn tussen 14 tot 16 ° te s..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Sette Zole 2017

rating

€13,49

Ex Tax: €11,15

Assembleren van de beste cru van Barbera-wijn van hetzelfde jaar alleen Maceratie op de schil tot het aftrekken van het licht persen Spontane gisting, alleen inheemse gisten. Geen filtratie, klaring en stabilisatie alleen veroorzaakt door tijd en temperatuurMaximale aandacht voor milieuaspecten zoals het gebruik van hernieuwbare energie, recycling van waswater, gebruik van installaties met een lage milieu-impact, lichtgewicht verpakking die volledig is gerecycleerd en / of recyclebaar. Robijnrood met paarse reflecties die tegen de tijd dat ze oranje worden, briljant. Wijn is klaar, h..

I Carpini - Colli Tortonesi Rosso DOC - Falo d'Ottobre - Merlot

rating

€24,50

Ex Tax: €20,25

De Falo d'Ottobre is een rode wijn die afkomstig is van een paar rijen Merlot-druiven die alleen in enkele zeer zeldzame jaargangen het ideale niveau van rijpheid bereiken om deze wijn in zeer beperkte hoeveelheden te vinifiëren. De geoogste druiven kunnen amper een vat vullen, het is bijna een garagewijn waarvoor er geen specifieke regels zijn en elk jaargang anders is. Alleen de wijn in zijn intieme evolutieproces vertelt de wijnboer ​​wanneer het gebotteld moet worden en wanneer het op de markt moet worden gebracht. Jaargang 2015 werd uitgebracht in het voorjaar van 2020. Na ..

I Carpini - TIMOX 2019

rating

€20,50

Ex Tax: €16,94

..

1 - 8 van 8 (1 pagina's)