I Carpini

I Carpini is een van de meest excentrieke wijndomeinen van de regio. Eigenaar Paolo Ghislandi of Mr. Joie de Vivre vertaalt zijn eigen gekke persoonlijkheid in zijn wijnen. Bij I Carpini draait alles rond respect voor de natuur en zijn tradities. De focus ligt voornamelijk op het herwaarderen van vergeten druiven zoals: Timorasso, Albarossa, Barbera Bianco, Croatina, Cortese, Favorita... door ze een internationaal karakter te geven en te blenden met Barbera, Cabernet of Merlot.

Eind 20e eeuw kocht Paolo het domein op, bestaande uit hoofdzakelijk velden, bomen en een perfect klimaat. Al deze factoren waren perfect om de droom van Paolo te vervullen nl. het maken van natuurlijke wijnen. Eigenlijk houdt hij niet van de term natuurlijke wijnen, hij noemt ze liever Holistische wijnen. Voor hem is wijn een Kunstspel tussen mens en natuur.

Weergeven 1 t/m 9 van in totaal 9

I Carpini - Brezza d'Estate 2016 - Timorasso Reserva

€32,29

Ex Tax: €26,69

rating

Wijn die is verkregen uit een temperatuurgecontroleerde gisting met inheemse gisten, uitsluitend van druiven die zijn geselecteerd uit de zeldzame inh..

I Carpini - Chiaror Sul Masso - Spumante di Timorasso Brut

€20,00

Ex Tax: €16,53

rating

Gemaakt door gisting bij gecontroleerde temperaturen met inheemse gisten met alleen druiven geselecteerd uit de zeldzame inheemse variëteit "timorasso..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Bruma D'autumno - Barbera Superiore 120yov

€22,51

Ex Tax: €18,60

rating

Wijn verkregen uit de temperatuurgecontroleerde gisting met inheemse gisten zonnig geselecteerde druiven van de inheemse stam BARBERA "van wijnstokken..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Fine del Mondo - Barbera 100yo

€18,50

Ex Tax: €15,29

rating

Het was de oogst van 2007, een zeer belangrijk jaar op de Tortona Hills, een jaar waarin zelfs de oudste wijnstokken ongelooflijk krachtige trossen dr..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Ruggiada Del Mattino 2020 - Timorasso

€14,50

Ex Tax: €11,98

rating

Gemaakt door gisting bij gecontroleerde temperaturen met inheemse gisten met alleen druiven geselecteerd uit de wijnmakerij Cru ELEONORA.De druiven bl..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Sette Zole 2016

€13,10

Ex Tax: €10,83

rating

Assembleren van de beste cru van Barbera-wijn van hetzelfde jaar alleen Maceratie op de schil tot het aftrekken van het licht persen Spontane gisting,..

I Carpini - Colli Tortonesi Rosso DOC - Falo d'Ottobre - Merlot

€24,50

Ex Tax: €20,25

rating

De Falo d'Ottobre is een rode wijn die afkomstig is van een paar rijen Merlot-druiven die alleen in enkele zeer zeldzame jaargangen het ideale niveau ..

I Carpini - TIMOX Timorasso Orange Wine

€20,50

Ex Tax: €16,94

rating

..

I Carpini Timorasso 2017

€10,49

Ex Tax: €8,67

rating

De "basiswijn" van I Carpini is direct een schot in de roos. Een licht goudgele kleur met groene reflecties. Floraal in de neus met noties van jonagol..

Weergeven 1 t/m 9 van in totaal 9