BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Wie zijn we?

Bij The Vine draait alles om passie. Deze "Passie" willen we met u delen en we hopen ten zeerste dat we in onze opzet zullen slagen. 
Onze liefde gaat voornamelijk naar Italië, maar we houden ook wel van de frisheid van de Duitse en Oostenrijkse wijnen of uit Bierzo (Spanje). We zijn niet getrouwd aan één specifieke stijl en 
verzetten ons tegen de eenheidsworst en standaardisatie van smaken. Elk van onze wijnen hebben hun eigen identiteit en typischiteit daar draait het om. 

Bij The Vine vinden we het belangrijk dat de wijnboeren met zoveel mogelijk respect werken. Niet enkel voor het product, maar ook voor hun terroir. We werken met wijnboeren die voor een gezonder biodiversiteit zorgen en die zo minst mogelijk tussenkomen in het wijnproces. Gezonde bodems en druiven zorgen voor evenwichtige wijnen.
Het is voor ons belangrijker om met wijnen te werken die zo natuurlijk mogelijk zijn en niet afhankelijk zijn van een of ander bureaucratische labeling. Daarom hebben we tal van bio, -dynamische en natuurwijnen die niet noodzakelijk het label "Bio" op hun etiquette hebben staan, maar wij krijgen bij elke wijnboer inzage op de analyses van hun wijnen door een gecertificeerd onderzoeksbureau. 

"Drink minder, drink beter en gevarieerder" is ons motto. We proberen nieuwe en interessante wijnen aan te bieden voor ieders budget. Alle wijnen die u op deze website terugvindt worden rechtstreeks ingevoerd, zonder tussenpersoon. Hierdoor garanderen we een betere kwaliteitscontrole van de geselecteerde wijnboeren en kunnen we scherpe prijzen aanbieden.

Al onze wijnen worden gemaakt zonder enige toevoeging van synthetische stoffen, noch in de wijngaarden, noch in de wijnkelder. Daarboven houden we van een zo minst mogelijke tussenkomst van de mens in de wijnkelder, liefst met spontane gisting en een maximum van 90mg Sulfiet. Dit is de biodynamische maximumgrens, EU regelgeving laat tot 210mg toe voor witte wijnen en 160mg voor rode wijnen toe.
  

Omdat we van elke klant een tevreden klant willen maken, bieden we onze smaakgarantie aan. Niet tevreden, gratis omruilen. Omdat we graag onze "Passie" met u delen, zou het jammer zijn indien u van een bepaalde wijn niet evenveel kunt genieten als ons. Lees hier de voorwaarden.