BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Eredi di Cobelli AldoEredi di Cobelli Aldo betekent letterlijk: "De erfgenamen van Cobelli Aldo" en dat zijn Devis, Tiziano en Ivano. Drie broers die de droom van hun overleden vader verder zetten. Devis is gefocust op de landbouw en het werk in de wijngaarden, Tiziano is verantwoordelijk voor de wijnkelder en Ivano steunt beide en brengt als jongste broer dynamiek in het huis.
Het domein bevindt zich in Trentino op de heuvels tussen Lavis en Sorni. Deze regio is al eeuwen bekend voor zijn wijnen, maar deze specifieke zone is zeer rijk aan krijt, wie aan krijt en wijn denkt, denkt dan meestal aan Champagne en dit ook de reden waarom Trentino bekend is voor zijn schuimwijnen, helaas wordt de regio gedomineerd door grote huizen die vaak mediocere wijnen maken.
De familie Cobelli kwam in de jaren 1800 zich in de regio nestelen, het was een familie van "Famei" dat letterlijk "hongerig" betekent. De Fameis waren mensen die werkten in ruil voor eten en een dak boven hun hoofd. Stap per stap kon de familie kleine stukjes land kopen. Helaas overleed hun vader door een hartstilstand in 2005 en besloten de drie broers zijn passie voor wijn verder te zetten. 
Devis noemt zijn stijl van wijnbouw "regeneratief". Dit betekent voor hem dat hij de natuur 110% geeft om 100% terug te krijgen. Bij deze familie draait alles om respect. Respect voor de nabestaande, zoals de naam van het huis, respect voor familie en de natuur. 

We leerden de familie Cobelli kennen dankzij Matteo Ceracchi van Piana Dei Castelli, die samen met Devis gestudeerd had. Beide grote liefhebbers van Champagnes beide meesters in schuimwijnen elk in hun eigen stijl. De schuimwijnen van Cobelli rijpen maar liefst 50maanden sur lattes. De flessen zijn begeerd in Italië en wij krijgen slechts een paar dozen per jaar. 
Wie in de regio een paar adembenemende wandelingen wenst te maken, moet het domein zeker bezoeken en daar een overnachting inplannen.

1 - 5 van 5 (1 pagina's)

Eredi di Cobelli Aldo

Eredi di Cobelli Aldo - Aldo - Trento DOC 2017 - Dosaggio Zero

rating

€30,50

Ex Tax: €25,21

Chardonnay afkomstig van percelen tussen 400 en 600m hoogte. Zeer zachte persing tot 60%. De helft rijpt op eiken vaten en de andere helft op inox. Nadien rijpt de wijn verder gedurende 50 maanden sur lattes. Een unieke terroir met een bodem rijk aan krijt en de koude winden van de dolomieten. Zorgen ervoor dat de druiven de nodige structuur en strakheid bewaren. Het was altijd een droom geweest van de broers om een uitstekende Methodo Classico te hebben. Het werd een echte leercurve en het resultaat werd beloond. Omwille van het belang van deze wijn in het groeipad van de broers, werd de..

Eredi di Cobelli Aldo

Eredi di Cobelli Aldo - Aldo Noir 2018 - Dosaggio Zero

rating

€25,60

Ex Tax: €21,16

Pinot Noir afkomstig van percelen tussen 400 en 600m hoogte. Zeer zachte persing. 40% rijpt op eiken vaten en de andere 60% op inox. Nadien rijpt de wijn verder gedurende 36 maanden sur lattes. Een unieke terroir met een bodem rijk aan krijt en de koude winden van de dolomieten. Zorgen ervoor dat de druiven de nodige structuur en strakheid bewaren. Het was altijd een droom geweest van de broers om een uitstekende Methodo Classico te hebben. Het werd een echte leercurve en het resultaat werd beloond. Omwille van het belang van deze wijn in het groeipad van de broers, werd de naam opgedrage..

Eredi di Cobelli Aldo

Eredi di Cobelli Aldo - Ert 2019

rating

€24,76

Ex Tax: €20,46

..

Eredi di Cobelli Aldo

Eredi di Cobelli Aldo - Schiava 2022

rating

€15,10

Ex Tax: €12,48

..

1 - 5 van 5 (1 pagina's)