PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

Croci


1 - 5 van 5 (1 pagina's)

croci

Croci - Campedello Frizzante 2020

rating

€15,40

Ex Tax: €12,73

De meest typerende wijnen van Croci's regio, verkregen door het persen van de hand geoogste druiven die traditioneel op hun heuvels werden verbouwd. De wijn heeft een strogele kleur, een karakteristieke fruitige en subtiel frisse geur die gecombineerd wordt met de typische geur van "broodkorst" (autolyse), deze broodkorst geur gaat voorbij na verloop van tijd en gaat over in steeds complexere aroma's die zijn afgeleid van veroudering op de eigen gisten.In de mond, net als in de neus, zijn er in het begin fruitige smaken gecombineerd met delicate hints van gist. Later meer comple..

croci

Croci - Lubigo Frizzante 2019

rating

€15,20

Ex Tax: €12,56

Deze wijn wordt verkregen uit de persing van Ortrugo-druiven die met de hand zijn geoogst in hun wijngaarden. Het heeft een intense strogele kleur.Schilmaceratie accentueert het aroma. De neus drukt delicate finesse en tegelijkertijd complexiteit uit, de smaak is droog en gestructureerd maar zacht en harmonieus met een sterk karakter.Het is een aangename wijn, met een goede drinkbaarheid voor elke gelegenheid.Koel te serveren, 6-7 ° COogst: septemberDruiven: Ortrugo 100%Gemiddelde opbrengst per hectare: 7000 kilo / haBodem: Kleiachtig zand van Pliocene oorsprongLo..

croci

Croci - San Bartolomeo - Barbera, Bonarda

rating

€20,10

Ex Tax: €16,61

Wijn van 60% Barbera en 40% Bonarda (Croatina). Deze nobele wijn ontleent zijn naam aan Monte San Bartolomeo, de oude benaming van Monterosso. Het is een wijn van oude oorsprong, geboren uit de vakkundige verbintenis tussen Barbera en Bonarda (Croatina) druiven, zorgvuldig met de hand geplukt in de wijngaarden. De wijngaarden hebben een klei en zandbodem, en zijn gelegen op 260 meter hoogte.De rijpe druiven worden met de hand geoogst in kleine dozen en gedurende ongeveer dertig dagen gevinifieerd in maceratie op de schil. Maceratie van 25-30 dagen. 11 maand op inox en nadien in kleine eiken va..

croci

Croci -Valtolla Bianco 2020

rating

€18,40

Ex Tax: €15,21

Val Tolla was de oude benaming van de middelste vallei in Val d'Arda, waar sinds de Romeinse tijd wijnstokken worden verbouwd.Het wordt verkregen uit de persing van Malvasia di Candia Aromatica-druiven die traditioneel op deze heuvels worden verbouwd. De rijpe druiven worden met de hand geoogst in kleine dozen en gedurende ongeveer dertig dagen, gevinifieerd met schil maceratie.De wijn drukt het karakteristieke fruitige aroma uit en de smaak is zacht maar gestructureerd.Oogst: septemberDruiven: 100% Malvasia di Candia AromaticaGemiddelde opbrengst per hectare: 5500 kilo / h..

croci

Croci -Valtolla Rosso 2020

rating

€16,20

Ex Tax: €13,39

..

1 - 5 van 5 (1 pagina's)