CotarWie in contact geraakt met de familie Cotar heeft even tijd nodig om deze mensen te begrijpen. Hoe extravagant hun wijnen zijn, des te gereserveerder Branko en zoon Vasja zijn. We hebben speciaal een omweg gemaakt om hen te gaan bezoeken, zodat we beter konden begrijpen wat deze wijnen zo groots maakt. 
De regio Kars maakt gebruik van de beste natuurlijke dokters, frisse en harde winden uit de gebergten, ziltige winden van de Middellandse Zee, weinig regenval en veel zon. Tijdens ons bezoek aan de wijnkelders kwamen we een rustig gelegen boerenhuisje tegen, toen we naar de kelders gingen werden we gewoon verbaasd over hoe ver dat deze familie heeft staan graven om hun topproducten op te markt te kunnen brengen. Alsof dat niet genoeg was, gingen we nog een kelder lager met identiek dezelfde diepte.
Hier maakt men echt tijd om wijnen op de markt te brengen. Ze brengen hun wijnen uit met soms meer dan 10 jaar veroudering en toen begrepen we pas waarom ze zoveel plaats nodig hebben. 
We kregen de kans om wijnen te proeven van eind de jaren 90. De wijnen zijn al fantastisch als ze op de markt komen, laat staan als ze 20j oud worden....

Branko en Vasja werken al jaren op een biodynamische manier, in de wijnkelder zijn ze echter non interventionist (geen filtratie, geen klaring, geen toegevoegde sulfieten of andere additieven!) Ze zorgen voor optimaal gezonde druiven, de natuur en de tijd doet de rest wel. 
Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

Cotar - Bela 2018

€32,00

Ex Tax: €26,45

rating

Als een druif zoals Teran zoveel fraicheur in een wijn kan aanbieden... waarom er dan geen schuimwijn van trachten te maken. Het is eens iets anders d..

Cotar - Cabernet Sauvignon 2007

€28,50

Ex Tax: €23,55

rating

Deze druif is niet onmiddellijk onze favoriete of meest interessante in Italië. We kregen de kans om oudere jaargangen van deze wijn te proeven. Ze li..

Cotar - Crna 2015

€30,00

Ex Tax: €24,79

rating

Als een druif zoals Teran zoveel fraicheur in een wijn kan aanbieden... waarom er dan geen schuimwijn van trachten te maken. Het is eens iets anders d..

Cotar - Gorjansko 2018

€38,50

Ex Tax: €31,82

rating

Deze wijn is een blend van Malvazija en Vitovska.Malvazija (Malvasia) is een druif die veel is aangeplant is in de regio en vindt zijn oorsprong niet ..

Cotar - Malvazija 2018

€28,50

Ex Tax: €23,55

rating

Malvazija (Malvasia) is een druif die veel is aangeplant is in de regio en vindt zijn oorsprong niet ver van daar (namelijk Istrië / Kroatië) Voo..

Cotar - Merlot 2009

€28,50

Ex Tax: €23,55

rating

Merlot is ook een druif waar we een kleine haat liefde relatie mee hebben. Het is gewoon waanzinnig hoe heerlijk deze druif zijn perfecte huis vindt i..

Cotar - Sauvignon Blanc 2016-2017

€38,50

Ex Tax: €31,82

rating

Sauvignon Blanc... you hate it or you love it.... maar deze wijn... indien u fan bent van gemacereerde witte wijnen, is het moeilijk om niet van deze ..

Cotar - Vitovska 2018

€28,50

Ex Tax: €23,55

rating

Vitovska is een zeer lokale druif in de Karst regio. Het zou een kruising zijn tussen de Prosecco druif (in Italië gekend als Glera) en Malvasia Bianc..

Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8