CotarWie in contact geraakt met de familie Cotar heeft even tijd nodig om deze mensen te begrijpen. Hoe extravagant hun wijnen zijn, des te gereserveerder Branko en zoon Vasja zijn. We hebben speciaal een omweg gemaakt om hen te gaan bezoeken, zodat we beter konden begrijpen wat deze wijnen zo groots maakt. 
De regio Kars maakt gebruik van de beste natuurlijke dokters, frisse en harde winden uit de gebergten, ziltige winden van de Middellandse Zee, weinig regenval en veel zon. Tijdens ons bezoek aan de wijnkelders kwamen we een rustig gelegen boerenhuisje tegen, toen we naar de kelders gingen werden we gewoon verbaasd over hoe ver dat deze familie heeft staan graven om hun topproducten op te markt te kunnen brengen. Alsof dat niet genoeg was, gingen we nog een kelder lager met identiek dezelfde diepte.
Hier maakt men echt tijd om wijnen op de markt te brengen. Ze brengen hun wijnen uit met soms meer dan 10 jaar veroudering en toen begrepen we pas waarom ze zoveel plaats nodig hebben. 
We kregen de kans om wijnen te proeven van eind de jaren 90. De wijnen zijn al fantastisch als ze op de markt komen, laat staan als ze 20j oud worden....

Branko en Vasja werken al jaren op een biodynamische manier, in de wijnkelder zijn ze echter non interventionist (geen filtratie, geen klaring, geen toegevoegde sulfieten of andere additieven!) Ze zorgen voor optimaal gezonde druiven, de natuur en de tijd doet de rest wel. 


Cotar - Teran

Voor wie geïntrigeerd is of wil weten hoe een mooie Teran (Refosco) kan smaken, moet zeker deze wijn eens proberen. Hij kan misschien iets lichter overkomen in het begin, maar geef deze wijn tijd en het is puur genieten!

26,50€ Excl. BTW: 21,90€

Cotar - Cabernet Sauvignon 2007

Een typische Cabernet Sauvignon met een ongeziene lengte en fraicheur.

28,50€ Excl. BTW: 23,55€

Cotar - Malvazija 2018

Een toplevel orange wine bestaande uit Malvasia, pure nectar van deze fantastische druif!

28,50€ Excl. BTW: 23,55€

Cotar - Merlot 2009

Een rode wijn waar het gewoon geweldig is hoe heerlijk Merlot zijn perfecte huis in de regio vindt.

28,50€ Excl. BTW: 23,55€

Cotar - Terra Rossa

Indien een lokale druif het opneemt tegen internationale druiven ontstaat er vaak rommel of een prachtige wijn om te ontdekken. Gelukkig geldt het laatste voor deze wijn!

28,50€ Excl. BTW: 23,55€

Cotar - Vitovska 2018

Orange wijn gemaakt van de lokale Vitovska druif. Aromatisch in de neus, kurkdroog in de mond. Fris en eleganter kan zo een wijn nauwelijks worden.

28,50€ Excl. BTW: 23,55€

Cotar - Crna 2015

Rode kurkdroge schuimwijn gemaakt van Teran druif. Vergeet de commerciële zoete Lambrusco's! Ga voor het echte meesterlijk werk!

30,00€ Excl. BTW: 24,79€

Cotar - Bela 2018

Rode kurkdroge schuimwijn gemaakt van Teran druif. Vergeet de commerciële zoete Lambrusco's! Ga voor het echte meesterlijk werk!

32,00€ Excl. BTW: 26,44€

Cotar - Gorjansko 2018

Een blend van Vitovska en Malvazija met 7 dagen schilmaceratie. De druiven komen van hun moeilijkste percelen waar er 10cm onder de terra rossa pure rots ligt.

38,49€ Excl. BTW: 31,81€

Cotar - Sauvignon Blanc

Na jaren wachten is er eindelijk een beetje Sauvignon Blanc op de markt gebracht. Een van de meest uitzonderlijke wijnen van de familie Cotar.

38,49€ Excl. BTW: 31,81€

Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 10
{% if config_popup_script_hash %} {% endif %}