Bannwarth

Bannwarth

Het is al een paar jaren dat we de wijnen van Bannwarth opvolgen. Daar het voor ons niet de gemakkelijkste wijnen waren uit de Alsace. We besloten om het domein te gaan bezoeken om beter te begrijpen wat hun visie is.
Laurent en Suzanne Bannwarth stichten het domein rond 1950, hun kinderen komen officieel bij het familiebedrijf in 1987. Stephane en Régine Bannwarth beslissen om meer biologisch te gaan werken, maar de ouders weigeren. Voor hen was dit een stap terug in de verkeerde richting. Tot op heden hebben de ouders het er nog steeds moeilijk mee met de keuzes die hun kinderen gemaakt hebben, al kregen we eerder het gevoel dat het een kwestie van koppigheid / trots is dan hun werkelijke overtuiging. U weet hoe ouders soms kunnen zijn :)
In 2001 besloten Stéphane en Regine met biodynamie te experimenteren en kregen ze de hulp van bevriende wijnboer "Christian Binner" uit de regio hiervoor. In 2004 begonnen ze het onder de knie te hebben en in 2007 werd het domein officieel gecertificeerd. Dat jaar hadden ze een Georgische stagiair op het domein. Hij nodigde Stéphane uit naar zijn vaderland en zo werd Stéphane geïntrigeerd door het gebruik van amphore wijnen. In 2011 kocht hij zijn eerste amphoren en op de dag van vandaag worden 10% van zijn wijnen zo gevinifieerd.
Het is niet altijd van een leien dak gelopen voor Stéphane, zijn vrouw Geneviève en zuster Régine. Door het gebruik van minder technologie en het reduceren van sulfiet werden er bepaalde fouten gemaakt. Fouten die ze toegeven, onder ogen hebben gezien en voornamelijk uit geleerd hebben. Bij Bannwarth wordt er niet gelogen, in de plaats daarvan geven ze bepaalde wijnen meer tijd om zich deftig te kunnen ontwikkelen, daarom dat we verschillende jaargangen aanbieden.

Hun wijngaarden zitten op een perfect microklimaat in Bildstocklé boven Obermorschwihr. Het is een van de droogste regios van Frankrijk. Zuid gericht, droge zomers, warme winden (Föhn). Een gebied dat zeer rijk is aan kalksteen die veel complexiteit aan hun druiven brengt. 

Bannwarth - Red Bild 2015

Zeer rijpe Pinot Gris op een mooie krijtbodem. Schilcontact van 10 dagen.

26,50€ Excl. BTW: 21,90€

Bannwarth - Qvevri - Gewurztraminer 2016

Laat je meeslepen door deze dynamische zeldzame Gewürztraminer. Laat jezelf de andere kant van de Elzas leren kennen.

36,50€ Excl. BTW: 30,16€

Bannwarth - Qvevri - Sylvaner 2014
PROMO

Bannwarth - Qvevri - Sylvaner 2014

Skin contact wijn die zeer licht kleurt (goudgeel). Zachte tannines, fris en zeer dorstlessend!

36,50€32,85€ Excl. BTW: 27,15€

Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3
{% if config_popup_script_hash %} {% endif %}