BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Georg Preisinger

1 - 7 van 7 (1 pagina's)

Georg Preisinger - Chardonnay Ungerberg 2017

rating

€18,11

Ex Tax: €14,96

Deze Chardonnay toont aan dat de druif hier mooi thuis hoort. De druiven worden streng geselecteerd in het perceel van Ungerberg in Gols. We hebben gekozen voor de Chardonnay uit dit perceel, daar deze altijd frisser aanvoelen. Het perceel is wel warmer, maar de bodem gaat veel dieper en zit vol met leem, waardoor het water sneller naar beneden kan en daar gestockeerd wordt. De druiven komen bijna nooit onder hydrostress  en geven een heel mooi Ph. Eens de druiven zijn aangekomen op het domein worden ze nogmaals gecontroleerd voor de zekerheid. Er volgt een koude korte maceratie van ..

Georg Preisinger - Grauburgunder Goldberg 2017

rating

€12,90

Ex Tax: €10,66

De Grauburgunder Goldberg is een speciale wijn voor de familie Preisinger. Het is nog een wijngaard die de vader van Georg in 1980 plantte. Oorspronkelijk wou hij er Frührote Veltliner planten die hij bij een lokale boer had aangekocht. Na een jaar of twee hadden ze wel door dat de stokken zich niet op dezelfde manier ontwikkelde als normaal. Het bleem Pinot Gris te zijn. Goldberg is een interessant perceel en biedt veel voordelen aan vroegrijpe druiven.Goldberg is voor de familie een echte cru geworden in Gols., daar het diepe en krachtige witte wijnen kan maken. De wijngaard is een van de ho..

Georg Preisinger

Georg Preisinger - Mit Leichtigkeit Rosé 2020

rating

€11,56

Ex Tax: €9,55

Frisse rosé wijn, gemaakt van 4 verschillende druiven (Zweigelt, Blaufränkisch, Pinot noir & St-Laurent) het is bedoeld om een frisse dorstlesser te zijn, maar kan eigenlijk al als serieuse rosé gezien worden. De wijn krijgt geen malolactische gisting zodat alles mooi fris blijft en rijpt 6 maanden op fijne lies om de nodige structuur te kunnen garanderen. Een rosé die zowel kan dienen als terraswijn, maar zeker en vast zijn plaats kan krijgen als aperitief met de nodige hapjes of fris salade.11.5% Alc. - 1.1g Restsuiker - 6.3g Zuren..

Georg Preisinger - Mit Leichtigkeit Rot

rating

€10,66

Ex Tax: €8,81

De naam zegt het, een wijn die licht van structuur is, maar toch een eigen identiteit. Het is ideaal bij de warme zomerdagen om deze iets frisser te drinken (serveren rond 10°C) of in de winter voor voorgerechten die meer structuur vragen. Veel valt er niet over deze wijn te vertellen is gewoon een heerlijke wijn die men dagdagelijks kan drinken zonder zich schuldig te voelen. De wijn krijgt geen malolactische gisting en rijpt 6 maanden op fijne lies...

Georg Preisinger

Georg Preisinger - SIXTY FOUR 2015 Weissburgunder

rating

€27,70

Ex Tax: €22,89

De wijngaard in Heideboden is in 1978 aangeplant. Daar staan ​​de Welschriesling wijnstokken op een vruchtbare zwarte bodem die ideaal is voor deze wijn. De Welschriesling voelt zich daar zeer comfortabel, omdat het elk jaar van dit perceel geweldige druivenkwaliteit krijgt.Deze Welschriesling heeft een intens aroma van appels, harmonieuze body en mooie frisse lengte. Vaak wordt Welschriesling gezien als een basis wijn zonder al te veel complexiteit. Dit door de hoge rendementen van de druif. Met de nodige selectie kan men hier mooie elegante en frisse wijnen van maken, vol fruit. Ee..

Georg Preisinger

Georg Preisinger - TBA 1999

rating

€18,30

Ex Tax: €15,12

We hebben nog een paar flesjes van de privé kelder van Georg. Meer info hoeft hier niet bij ;)..

Georg Preisinger

Georg Preisinger - Weissburgunder Vol Freude 2020

rating

€11,56

Ex Tax: €9,55

in 2004 besloot Georg om nog meer Weissburgunder aan te planten. Om de kwaliteit te kunnen garanderen ging hij stekken afnemen van zijn topwijngaard waarmee  hij de "Sixty-Four" mee maakt. En deze door een wijnschool terug te laten aanplanten op Goldberg in Gols. Een van de meest interessante percelen voor Pinot druiven die vroep rijpen. Goldberg is een van de hoogste wijngaarden van Gols op 170m, het bestaat uit een van de oudste plateaus die dateert tot aan de laatste ijstijd. De bodem zit vol met rode kiezels die ooit afkomstig waren van de Donau. Het is een easy drinking weissbur..

1 - 7 van 7 (1 pagina's)