PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

PetNat

1 - 9 van 20 (3 pagina's)

Camillo Donati

Camillo Donati - Bandita Rosso Frizzante 2020

rating

€14,90

Ex Tax: €12,31

Mousserende wijn op basis van 4 verschillende rode druivenrassen. De druivensoorten worden niet vrijgegeven om wat te spelen met de klanten en het wat mysterieus te maken. Het is niet belangrijk om te weten over welke druiven het hier gaat, maar wel dat het hier over een blend gaat.  Dat wil zeggen dat de druiven samen geoogst en geperst worden. Dit houdt in dat de ene druif rijper zijn dan de ander. Camillo omschrijft het zo: Een wijn die vanaf de eerste gisting op vat een prachtige reis ondergaat om zo samen een wijn te worden.Het resulteert in een mousserende, droge, easy drinking..

Camillo Donati

Camillo Donati - Barbera 2019

rating

€15,50

Ex Tax: €12,81

Mousserende wijn van 100% Barbera. Voordien werd aanzien dat hier geen Barbera-druiven konden groeien. Wat velen vaak vergeten is dat rond de heuvels (van Torrechiara, Arola, Barbiano, enz.) voor de phylloxera bedekt stonden met o.a. Barbera, Malvasia en Moscato. Na de phylloxera werd de nadruk gelegd op de productie van Parmezanse kazen en veeteelt.Dus op voorhand wisten ze hier dat de Barbera druif iets heel moois zou kunnen opleveren. En inderdaad, het resultaat mag er zijn! Donati zelf spreken van de maximale uitdrukking van hun terroir. Veel structuur, body, super aromatisch. Zelfs n..

Camillo Donati

Camillo Donati - Lambrusco Rosso Frizzante 2020

rating

€14,90

Ex Tax: €12,31

Mousserende rode schuimwijn van 100% Lambrusco Maestri. Deze wijngaarden zijn voornamelijk aangeplant op de laaggelegen gebieden omdat deze plant zich sterk kan verweren tegen vocht en schimmels. Hier is de vruchtbaarheid lager en is minder mogelijkheid om de plant van water te voorzien. Lagere rendementen maar levert verrassend mooie kwaliteit. De wijnstokken staan hoofdzakelijk op kleigronden. Gefermenteerd in inox tanks met natuurlijke gisten en schilmaceratie, dit zonder temperatuurscontrole .Energiek, puur, structuur en aromatisch zijn hier de kernwoorden.Super drinkbaar! Enjoy!..

Camillo Donati

Camillo Donati - Malvasia Frizzante 2020

rating

€14,90

Ex Tax: €12,31

Mousserende wijn van 100% Malvasia Aromatica di Candia. Deze druif is oorspronkelijk afkomstig van Kreta. Deze behoort tot een van de oudste aromatische druivensoorten ter wereld. Ongeveer 50 jaar geleden werd deze druif enkel zoet gevinifieerd maar tegenwoordig is aangetoond dat deze druif zeer mooie resultaten boekt als deze droog wordt gevinifieerd. Zeer aromatisch, lichte bitter (specifiek kenmerk van de druif), krachtig,... Mooi bij gezouten vleeswaren, risotto, groente- en getomateerde pasta's. Alsook bij pizza. Zeker het proberen waard!..

Camillo Donati

Camillo Donati - Malvasia Rosato Frizzante 2020

rating

€15,50

Ex Tax: €12,81

Mousserende rosé wijn. Deze wijn is ontstaan nadat de moeder van Camillo overleed in 2006. Hij wou een wijn op de markt brengen ter nagedachtenis van zijn moeder 'Rosa' ofwel 'Rosetta'. Hij besloot een droge rosé wijn te maken. Hij koos voor de Malvasia omdat dit de lievelingsdruif van zijn moeder was. Om de rosé wijn te bekomen zoals hij die lekker vindt en natuurlijk is, was er geen andere manier dan te blenden.Na wat experimenteren is hij er in geslaagd om in 2009 een eerste Malvasia Rosa op de markt te brengen. Door 5% van een rode druivensoort te blenden met de Malvasia, bekwam hij de ros..

Camillo Donati

Camillo Donati - Ribelle Frizzante 2019

rating

€15,50

Ex Tax: €12,81

Lichte rode mousserende wijn van  100% Barbera. Barbera oogstte heel vroeg, nog voor de Malvasia. De druiven worden rechtstreeks geperst, nadien onstaat de spontane gisting in inox vaten zonder de schil. Hierdoor krijg je een wijn met een lager alcoholgehalte. Ze bottelen de wijn met restsuiker en is dus niet uigegist. Hierdoor gist de wijn verder in fles en krijg je zo de mooie bubbels. (ancestral)Zo hebben ze de grote drinkbaarheid van de Barbera herontdekt die de afgelopen jaren verloren was gegaan. Het is een heel andere wijn dan zijn grote broer die wel 20 dagen later geplukt we..

Camillo Donati

Camillo Donati - Sauvignon Frizzante 2020

rating

€17,50

Ex Tax: €14,46

Mousserende wijn van 100% Sauvignon Blanc. Deze Franse druif is hier gebracht door de graaf Brian in de 19de eeuw. Hij plantte ze op zijn landgoed rond de heuvels van het kasteel van Felino (toen eigendom van de graaf). De intuïtie van de graaf was juist, de Sauvignon Blanc druif vertoont een ideale combinatie met het klimaat en de bodem, dat resulteerde in een heerlijke wijn.De Sauvignon is een elegante wijn dat ook structuur heeft. Dus deze kan je gerust ook bij gerechten combineren en niet enkel als aperitief. Super drinkbaar momenteel of voor diegene die het geduld hebben, kan in..

Camillo Donati

Camillo Donati - Trebbiano Frizzante 2019

rating

€14,90

Ex Tax: €12,31

Mousserende wijn van 100% Trebbiano. Deze druiven staan in de Ovidio wijngaard. Deze wijngaard huurt Camillo sedert 2004 en dateert uit 1968. In de 2004 heeft hij de z'n eerste ervaringen met de vinificatie van de druif. Trebbiano heeft op zich geen goede naam, maar wegens succes plantte hij in 2005 meteen 1 ha extra druivenstokken aan. Fantastische combinatie met de typische streekgerechten en kazen. Maar omdat de Trebbiano iets minder aromatisch is, is deze wijn net de perfecte aperitief wijn om uw maaltijd te starten. Laat je verrassen!..

Cascina Gasparda - Gassos Freisa Frizzante

rating

€19,11

Ex Tax: €15,79

..

1 - 9 van 20 (3 pagina's)