PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

Rode Wijnen


Zoekopdracht verfijnen

1 - 9 van 148 (17 pagina's)

Aci Urbajs - Organic Anarchy - Blaufrankish 2017

rating

€50,51

Ex Tax: €41,74

..

Alexandre Salmon - Côteaux Champenois Rouge 2018

rating

€50,00

Ex Tax: €41,32

Deze Côteaux Champenois (stille wijnen) bestaat uit 100% Pinot Meunier en bewijst zijn plaats in de Pinot familie. Het brengt dezelfde complexiteit dat een Pinot Noir kan geven, zijdezacht, fluweel, elegant, maar toch met karakter. De wijn wordt niet gefilterd, wat extra complexiteit met zich geeft. Let op, dit is een zeer lichte wijn met veel aromatische complexiteit. Hij laat zich niet opdringen, en zal eerder passen in het begin van de maaltijd, zelfs bij visgerechten. Neem de tijd om deze wijn te begrijpen. Het komt van een kouder klimaat dan de Bourgogne, heeft niet dezelfde rijkheid..

Alexs

Alexs - Verjus

rating

€12,56

Ex Tax: €11,85

..

Alexs

Alexs - Zweigelt Pahlen 2013

rating

€14,29

Ex Tax: €11,81

Het is deels door deze Zweigelt Pahlen dat we verliefd werden op de wijnstijl van Alexander. In een flight van tientallen Zweigelts kwam deze als het zwarte eend er uit. Dat is niet altijd een goed teken, anders, is niet noodzakelijk beter. Door de spontane gisting van deze Zweigelt krijgt de wijn in het begin een beetje last van een reductieve neus. Wie de wijn een beetje tijd geeft of over de reductie heen kan proeven komt in een ongeziene zweigelt-hemel. Het is niet zijn grootste wijn, maar wat ons betreft alvast zijn beste prijs kwaliteitswijn!..

Bressan - Pignolo

rating

€88,75

Ex Tax: €73,34

De Pignolo druif is een van de oudste stokken die in Friuli aangeplant staan. Een zeldzame druivensoort die prestigieuze wijnen geeft en een extreme finesse heeft. Spontane fermentatie met een lange maceratie van minimum een maand op de schil. De wijn heeft minstens 10 jaar op grote vaten gerust. In de neus aroma's van rijp rood fruit, kruiden, houttoetsen en tertiaire aroma's. In de mond heb je een volle smaak die elegant is met een mooie frisse zachte toets en tannines die mooi verweven zijn. Zeer lange afdronk!Prestigieuze wijn die alle facetten van de Pignolo druif toont. Wijn met bew..

Bressan - Pinot Noir 2015

rating

€41,70

Ex Tax: €34,46

Wijn van 100% Pinot Noir. Deze druif werd in jaren 1800 naar Friuli gebracht. Met excellente resultaten tot gevolg. Spontane fermentatie op eiken vaten. Super complexe wijn met aroma's van rood fruit, kreupelhout, gebrand hout en aardse toetsen zoals truffel. In de mond is de wijn zeer elegant, gestructureerd, droog en aromatisch. Het is aangeraden de wijn op een temperatuur van 16-18 graden en in grote brede wijnglazen te drinken zodat alle aroma's zich mooi kunnen tonen.Passend bij risotto's en gegrild vlees...

Bressan - Schioppettino 2015

rating

€41,70

Ex Tax: €34,46

Wijn van 100% Schioppettino ook wel Ribolla Nero genoemd.Spontane fermentatie inox tanks met een lange maceratie op schil. Daarna 1 jaar gerust op houten vaten. Paarsachtige rode kleur met aroma's van verschillende soorten rood fruit gevolgd met een peperige toetsen. Naarmate de wijn ouder wordt evolueert het naar kreupelhout en tertiare toetsen als bijvoorbeeld mos. In de mond is de wijn vol, warm en sappig met een geweldige structuur.Het is aan te raden om de wijn op 16-18 graden in een groot breed glas te drinken om zo alle facetten van de wijn naar voor te laten komen. Past o.a. ..

Calalta - Monsaulente - Merlot, Cabernet Franc

rating

€24,97

Ex Tax: €20,64

Wijn bekomen door blend van Merlot en Cabernet Franc. Wijngaarden zijn zuidwestelijk en westelijk gericht op 200 meter hoogte en op kalksteen- en mergelbodems met kiezels. De druivenstokken zijn aangeplant in 2009. 7800 wijnstokken/ha. Opbrengsten van ongeveer 28 hl/ha. Handgeplukte druiven die streng geselecteerd zijn. Volledige trossen worden gebruikt tijdens de fermentatie. Gebruik van eikenhouten barriques. Maceratie van ongeveer 30 dagen. Nadien rijping van 20 maanden in eikenhouten barriques. Ongefilterd.Consistent, met robijnrode kleuren en granaataccenten. Bij het openen van de fl..

Calalta - Onbria 2020 - Cabernet Franc

rating

€16,50

Ex Tax: €13,64

..

1 - 9 van 148 (17 pagina's)