BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Mind Blowing Wines

1 - 3 van 3 (1 pagina's)

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Fine del Mondo - Barbera 100yo

rating

€18,50

Ex Tax: €15,29

Het was de oogst van 2007, een zeer belangrijk jaar op de Tortona Hills, een jaar waarin zelfs de oudste wijnstokken ongelooflijk krachtige trossen druiven produceerden; het was toen, terwijl de wijnboer zo'n perfectie bewonderde, dat hij het idee had om een ​​aparte selectie te houden, inclusief alleen de vruchten die waren geboren uit de oudste wijnstokken (sommige dateren uit 1926), terwijl ze met "speciale zorg" werden behandeld.Het ritme van gebeurtenissen met betrekking tot maanfasen is gebruikelijk in de natuur en voor mensen, maar deze keer was er iets anders: ze beseften dat ze per on..

Piana Dei Castelli

Piana Dei Castelli - Folia Rosso 2012

rating

€35,84

Ex Tax: €29,62

Deze Montepulciano is een beetje het speelgoed van Matteo. Zijn medidatiewijn, de wijn die ze bij de familie gebruiken voor special gelegenheden. Hij gebruikt hiervoor zeer zeer lage rendementen. 1500kg / 6000 planten / hectare en een zeer strenge selectie van de druiven. Bijna dagelijks wandelt Matteo door deze ranken en houdt enkel de bessen over die hij in zijn wijn wilt hebben. De druiven groeien in Velletri op vukanische tuffo en worden de eerste week van december pas geoogst!! Na een koude maceratie van 12h fermenteert de wijn op inox. Nadien macereert de wijn verder gedurende 6 maanden...

Romanelli - Montefalco Sangrantino - Cru Selection - Medeo DOCG 2016

rating

€60,29

Ex Tax: €49,83

Wijn van 100% Sagrantino. Deze wijngaarden zijn op een apart perceel die op 350 meter gelegen op klei en kalksteen. De densiteit van de druivenstokken bedraagt 5000 planten/ha. Er is een deel van het perceel die gevoelig anders rijpt dan de andere delen. Hierdoor heeft Devis besloten om deze specifieke zone apart te gaan vinifiëren en gelijk had hij!Wat men hier krijgt is een ongeziene kwaliteit van Sagrantino, dankzij zijn late oogst (oktober-november) heeft deze wijn niet enkel kracht en mooi gebalanceerde tannines gekregen. Deze wijn is een concentraat van zijn andere cuvée waardoor deze wi..

1 - 3 van 3 (1 pagina's)