PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

Mind Blowing Wines

1 - 7 van 7 (1 pagina's)

Calalta - Monsaulente - Merlot, Cabernet Franc

rating

€24,97

Ex Tax: €20,64

Wijn bekomen door blend van Merlot en Cabernet Franc. Wijngaarden zijn zuidwestelijk en westelijk gericht op 200 meter hoogte en op kalksteen- en mergelbodems met kiezels. De druivenstokken zijn aangeplant in 2009. 7800 wijnstokken/ha. Opbrengsten van ongeveer 28 hl/ha. Handgeplukte druiven die streng geselecteerd zijn. Volledige trossen worden gebruikt tijdens de fermentatie. Gebruik van eikenhouten barriques. Maceratie van ongeveer 30 dagen. Nadien rijping van 20 maanden in eikenhouten barriques. Ongefilterd.Consistent, met robijnrode kleuren en granaataccenten. Bij het openen van de fl..

Calalta - Undercover 2020 - Merlot

rating

€16,50

Ex Tax: €13,64

..

croci

Croci - San Bartolomeo - Barbera, Bonarda

rating

€20,10

Ex Tax: €16,61

Wijn van 60% Barbera en 40% Bonarda (Croatina). Deze nobele wijn ontleent zijn naam aan Monte San Bartolomeo, de oude benaming van Monterosso. Het is een wijn van oude oorsprong, geboren uit de vakkundige verbintenis tussen Barbera en Bonarda (Croatina) druiven, zorgvuldig met de hand geplukt in de wijngaarden. De wijngaarden hebben een klei en zandbodem, en zijn gelegen op 260 meter hoogte.De rijpe druiven worden met de hand geoogst in kleine dozen en gedurende ongeveer dertig dagen gevinifieerd in maceratie op de schil. Maceratie van 25-30 dagen. 11 maand op inox en nadien in kleine eiken va..

Geschickt

Geschickt - Riesling Grand Cru Kaefferkopf 2016

rating

€25,26

Ex Tax: €20,87

Kaefferkopf is een Gand Cru in Ammerschwihr en bestaat grotendeels uit graniet en kalk. Het is Zuid-Zuid-Oost georiënteerd op een 300m hoogte. De riesling van deze Grand Cru komt uit 4 verschillende percelen, grotendeels met oude stokken tussen de 50 a 60 jaar en een paar jonge stokken ook. Alle druiven worden samen met de hand geplukt, ongeacht de verschillen in rijpheid. Dit brengt meer complexiteit met zich mee. Nadien worden de druiven direct geperst en in foudres geplaatst gedurende 2 jaar, de wijn rijpt sur lies, maar men laat het sap gerust (dus geen battonage) Een mooi strakke min..

I Carpini - Colli Tortonesi DOC - Fine del Mondo - Barbera 100yo

rating

€18,50

Ex Tax: €15,29

Het was de oogst van 2007, een zeer belangrijk jaar op de Tortona Hills, een jaar waarin zelfs de oudste wijnstokken ongelooflijk krachtige trossen druiven produceerden; het was toen, terwijl de wijnboer zo'n perfectie bewonderde, dat hij het idee had om een ​​aparte selectie te houden, inclusief alleen de vruchten die waren geboren uit de oudste wijnstokken (sommige dateren uit 1926), terwijl ze met "speciale zorg" werden behandeld.Het ritme van gebeurtenissen met betrekking tot maanfasen is gebruikelijk in de natuur en voor mensen, maar deze keer was er iets anders: ze beseften dat ze per on..

Piana Dei Castelli

Piana Dei Castelli - Folia Rosso - Montepulciano

rating

€35,84

Ex Tax: €29,62

Deze Montepulciano is een beetje het speelgoed van Matteo. Zijn medidatiewijn, de wijn die ze bij de familie gebruiken voor special gelegenheden. Hij gebruikt hiervoor zeer zeer lage rendementen. 1500kg / 6000 planten / hectare en een zeer strenge selectie van de druiven. Bijna dagelijks wandelt Matteo door deze ranken en houdt enkel de bessen over die hij in zijn wijn wilt hebben. De druiven groeien in Velletri op vukanische tuffo en worden de eerste week van december pas geoogst!! Na een koude maceratie van 12h fermenteert de wijn op inox. Nadien macereert de wijn verder gedurende 6 maanden...

Romanelli - Montefalco Sangrantino - Cru Selection - Medeo DOCG 2016

rating

€56,89

Ex Tax: €47,02

Wijn van 100% Sagrantino. Deze wijngaarden zijn op een apart perceel die op 350 meter gelegen op klei en kalksteen. De densiteit van de druivenstokken bedraagt 5000 planten/ha. Er is een deel van het perceel die gevoelig anders rijpt dan de andere delen. Hierdoor heeft Devis besloten om deze specifieke zone apart te gaan vinifiëren en gelijk had hij!Wat men hier krijgt is een ongeziene kwaliteit van Sagrantino, dankzij zijn late oogst (oktober-november) heeft deze wijn niet enkel kracht en mooi gebalanceerde tannines gekregen. Deze wijn is een concentraat van zijn andere cuvée waardoor deze wi..

1 - 7 van 7 (1 pagina's)