PORTFOLIO TASTING: 03/12/23

Meesterwerken

1 - 9 van 23 (3 pagina's)

Bressan - Pignolo

rating

€88,75

Ex Tax: €73,34

De Pignolo druif is een van de oudste stokken die in Friuli aangeplant staan. Een zeldzame druivensoort die prestigieuze wijnen geeft en een extreme finesse heeft. Spontane fermentatie met een lange maceratie van minimum een maand op de schil. De wijn heeft minstens 10 jaar op grote vaten gerust. In de neus aroma's van rijp rood fruit, kruiden, houttoetsen en tertiaire aroma's. In de mond heb je een volle smaak die elegant is met een mooie frisse zachte toets en tannines die mooi verweven zijn. Zeer lange afdronk!Prestigieuze wijn die alle facetten van de Pignolo druif toont. Wijn met bew..

Bressan - Pinot Noir 2015

rating

€41,70

Ex Tax: €34,46

Wijn van 100% Pinot Noir. Deze druif werd in jaren 1800 naar Friuli gebracht. Met excellente resultaten tot gevolg. Spontane fermentatie op eiken vaten. Super complexe wijn met aroma's van rood fruit, kreupelhout, gebrand hout en aardse toetsen zoals truffel. In de mond is de wijn zeer elegant, gestructureerd, droog en aromatisch. Het is aangeraden de wijn op een temperatuur van 16-18 graden en in grote brede wijnglazen te drinken zodat alle aroma's zich mooi kunnen tonen.Passend bij risotto's en gegrild vlees...

Bressan - Schioppettino 2015

rating

€41,70

Ex Tax: €34,46

Wijn van 100% Schioppettino ook wel Ribolla Nero genoemd.Spontane fermentatie inox tanks met een lange maceratie op schil. Daarna 1 jaar gerust op houten vaten. Paarsachtige rode kleur met aroma's van verschillende soorten rood fruit gevolgd met een peperige toetsen. Naarmate de wijn ouder wordt evolueert het naar kreupelhout en tertiare toetsen als bijvoorbeeld mos. In de mond is de wijn vol, warm en sappig met een geweldige structuur.Het is aan te raden om de wijn op 16-18 graden in een groot breed glas te drinken om zo alle facetten van de wijn naar voor te laten komen. Past o.a. ..

Bressan - Verduzzo 2017

rating

€38,02

Ex Tax: €31,42

..

Caravaglio

Caravaglio - Passito delle Lipari DOC

rating

€28,50

Ex Tax: €23,55

..

croci

Croci - San Bartolomeo - Barbera, Bonarda

rating

€20,10

Ex Tax: €16,61

Wijn van 60% Barbera en 40% Bonarda (Croatina). Deze nobele wijn ontleent zijn naam aan Monte San Bartolomeo, de oude benaming van Monterosso. Het is een wijn van oude oorsprong, geboren uit de vakkundige verbintenis tussen Barbera en Bonarda (Croatina) druiven, zorgvuldig met de hand geplukt in de wijngaarden. De wijngaarden hebben een klei en zandbodem, en zijn gelegen op 260 meter hoogte.De rijpe druiven worden met de hand geoogst in kleine dozen en gedurende ongeveer dertig dagen gevinifieerd in maceratie op de schil. Maceratie van 25-30 dagen. 11 maand op inox en nadien in kleine eiken va..

Dettori

Dettori - Rosso - Cannonau - 2016

rating

€43,10

Ex Tax: €35,62

Wijn van 100% Cannonau (Garnacha tinta, Grenache noir)Dettori Rosso... waar moeten we beginnen.... Het is een ervaring op zich, u moet deze wijn gewoon eens proberen. U zult er geen spijt van hebben want deze wijn blaast u letterlijk en figuurlijk omver. Het is een zeer krachtig beestje, u bent gewaarschuwd. De rest laten we over aan de mooie woorden van Paolo Dettori:   "Putting one’s own last name on a wine is not always a simple thing to do, but the name Dettori is a fitting description of what my family has always lived and experienced. Dettori is made from cannonau, Sardinia’s ..

Sansonnière

Ferme de la Sansonnière - La Lune 2021

rating

€36,36

Ex Tax: €30,05

..

1 - 9 van 23 (3 pagina's)