BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Emilia Romagna

1 - 8 van 8 (1 pagina's)

Camillo Donati

Camillo Donati - Lambrusco Rosso Frizzante 2020

rating

€14,90

Ex Tax: €12,31

Mousserende rode schuimwijn van 100% Lambrusco Maestri. Deze wijngaarden zijn voornamelijk aangeplant op de laaggelegen gebieden omdat deze plant zich sterk kan verweren tegen vocht en schimmels. Hier is de vruchtbaarheid lager en is minder mogelijkheid om de plant van water te voorzien. Lagere rendementen maar levert verrassend mooie kwaliteit. De wijnstokken staan hoofdzakelijk op kleigronden. Gefermenteerd in inox tanks met natuurlijke gisten en schilmaceratie, dit zonder temperatuurscontrole .Energiek, puur, structuur en aromatisch zijn hier de kernwoorden.Super drinkbaar! Enjoy!..

Camillo Donati

Camillo Donati - Malvasia Frizzante 2020

rating

€14,90

Ex Tax: €12,31

Mousserende wijn van 100% Malvasia Aromatica di Candia. Deze druif is oorspronkelijk afkomstig van Kreta. Deze behoort tot een van de oudste aromatische druivensoorten ter wereld. Ongeveer 50 jaar geleden werd deze druif enkel zoet gevinifieerd maar tegenwoordig is aangetoond dat deze druif zeer mooie resultaten boekt als deze droog wordt gevinifieerd. Zeer aromatisch, lichte bitter (specifiek kenmerk van de druif), krachtig,... Mooi bij gezouten vleeswaren, risotto, groente- en getomateerde pasta's. Alsook bij pizza. Zeker het proberen waard!..

Camillo Donati

Camillo Donati - Sauvignon Frizzante 2020

rating

€17,50

Ex Tax: €14,46

Mousserende wijn van 100% Sauvignon Blanc. Deze Franse druif is hier gebracht door de graaf Brian in de 19de eeuw. Hij plantte ze op zijn landgoed rond de heuvels van het kasteel van Felino (toen eigendom van de graaf). De intuïtie van de graaf was juist, de Sauvignon Blanc druif vertoont een ideale combinatie met het klimaat en de bodem, dat resulteerde in een heerlijke wijn.De Sauvignon is een elegante wijn dat ook structuur heeft. Dus deze kan je gerust ook bij gerechten combineren en niet enkel als aperitief. Super drinkbaar momenteel of voor diegene die het geduld hebben, kan in..

croci

Croci - Campedello Frizzante 2020

rating

€15,40

Ex Tax: €12,73

De meest typerende wijnen van Croci's regio, verkregen door het persen van de hand geoogste druiven die traditioneel op hun heuvels werden verbouwd. De wijn heeft een strogele kleur, een karakteristieke fruitige en subtiel frisse geur die gecombineerd wordt met de typische geur van "broodkorst" (autolyse), deze broodkorst geur gaat voorbij na verloop van tijd en gaat over in steeds complexere aroma's die zijn afgeleid van veroudering op de eigen gisten.In de mond, net als in de neus, zijn er in het begin fruitige smaken gecombineerd met delicate hints van gist. Later meer comple..

croci

Croci -Valtolla Bianco 2022

rating

€0,00

Ex Tax: €0,00

Val Tolla was de oude benaming van de middelste vallei in Val d'Arda, waar sinds de Romeinse tijd wijnstokken worden verbouwd.Het wordt verkregen uit de persing van Malvasia di Candia Aromatica-druiven die traditioneel op deze heuvels worden verbouwd. De rijpe druiven worden met de hand geoogst in kleine dozen en gedurende ongeveer dertig dagen, gevinifieerd met schil maceratie.De wijn drukt het karakteristieke fruitige aroma uit en de smaak is zacht maar gestructureerd.Oogst: septemberDruiven: 100% Malvasia di Candia AromaticaGemiddelde opbrengst per hectare: 5500 kilo / h..

Vino del Poggio - Sauvignon 2022

rating

€26,50

Ex Tax: €21,90

..

Vino del Poggio - Vino Bianco 2021

rating

€26,50

Ex Tax: €21,90

..

Vino del Poggio - Vino Rosso - Navel 2013

rating

€24,49

Ex Tax: €20,24

..

1 - 8 van 8 (1 pagina's)