BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

I Carpini - Colli Tortonesi Rosso DOC - Falo d'Ottobre - Merlot

€24,50

De Falo d'Ottobre is een rode wijn die afkomstig is van een paar rijen Merlot-druiven die alleen in enkele zeer zeldzame jaargangen het ideale niveau van rijpheid bereiken om deze wijn in zeer beperkte hoeveelheden te vinifiëren. De geoogste druiven kunnen amper een vat vullen, het is bijna een garagewijn waarvoor er geen specifieke regels zijn en elk jaargang anders is. Alleen de wijn in zijn intieme evolutieproces vertelt de wijnboer ​​wanneer het gebotteld moet worden en wanneer het op de markt moet worden gebracht. Jaargang 2015 werd uitgebracht in het voorjaar van 2020. Na ..

  • Ex Tax: €20,25
  • Productcode: I-ICA-210
  • Beschikbaar: 38

De Falo d'Ottobre is een rode wijn die afkomstig is van een paar rijen Merlot-druiven die alleen in enkele zeer zeldzame jaargangen het ideale niveau van rijpheid bereiken om deze wijn in zeer beperkte hoeveelheden te vinifiëren. De geoogste druiven kunnen amper een vat vullen, het is bijna een garagewijn waarvoor er geen specifieke regels zijn en elk jaargang anders is. 
Alleen de wijn in zijn intieme evolutieproces vertelt de wijnboer ​​wanneer het gebotteld moet worden en wanneer het op de markt moet worden gebracht. Jaargang 2015 werd uitgebracht in het voorjaar van 2020. Na vijf jaar wachten was de wijn klaar. 

We konden de wijn voor de eerste maal in 2017 van het vat proeven. Deze wijn was even waanzinnig als de avond die er aan gekoppeld werd. Toen ik deze een jaar later op tank proefde, in 2018, vond ik de wijn niet lekker, het fruit was oxidatief, miste power en finesse, de balans was kwijt. Een teken dat de wijn tijd nodig had. In 2019 bottelde Paolo zijn flessen. Hij stuurde ons een staalfles. Het was lekker, maar niet zo heerlijk als de die avond in 2017. Nu 3 jaar later, werd eindelijk een etiquette gekleefd op de flessen, de wijn kreeg zijn identiteit en brengt terug dezelfde herinneringen naar boven.

Bij het proeven van deze wijn komen de typische hints van de variëteit naar boven, alles is mooi aanwezig, maar enkel waarneembaar voor de echte kenners van de Merlot-Druif. Niet de hoer van de druiven, integendeel een ware koning.
Deze wijn brengt u een unieke ervaring van de Merlot, het helpt u te reizen door onmiskenbare zintuiglijke ruimtes, die het territorium en zijn complexe matrix van bodem, klimaat, water en lucht onthullen.

"Vreugdevuur van oktober" is voor degenen die altijd iets nieuws en moeilijks te vinden willen, iets kostbaars voor een unieke gelegenheid. Het is de wijn die ik graag meeneem als ik een uitnodiging ontvang voor een speciale avond, waar je een vleugje romantiek of vriendschap kunt ademen.

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.