BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Mylene Bru - Franquette 2021

€21,30

A la Bonne Franquette! Dit betekent: in alle eenvoud. In het midden van de 17e eeuw zei men "à la franquette", oorspronkelijk om te zeggen: "in alle openhartigheid".Franquette" is een woord dat is afgeleid van "Franc" en is perfect geschikt voor deze zeer openhartige wijn, waarin al het fruit van de Syrah tot uitdrukking komt.Gevinifieerd in hele trossen bij lage temperatuur gedurende 3 weken. Zachtjes persen in de verticale pers. De alcoholische gisting gebeurd met gecontroleerde temperatuur. Het perssap en leksap worden in een later stadium samengevoegd. Rijping in inox vaten gedurende ..

  • Ex Tax: €17,60
  • Productcode: F-MYB-002
  • Beschikbaar: 49

A la Bonne Franquette! Dit betekent: in alle eenvoud. In het midden van de 17e eeuw zei men "à la franquette", oorspronkelijk om te zeggen: "in alle openhartigheid".

Franquette" is een woord dat is afgeleid van "Franc" en is perfect geschikt voor deze zeer openhartige wijn, waarin al het fruit van de Syrah tot uitdrukking komt.


Gevinifieerd in hele trossen bij lage temperatuur gedurende 3 weken. Zachtjes persen in de verticale pers. De alcoholische gisting gebeurd met gecontroleerde temperatuur. Het perssap en leksap worden in een later stadium samengevoegd. 

Rijping in inox vaten gedurende 3/4 maanden, de wijn wordt soms lichtjes overgeheveld en dan gebotteld.

Eenvoudige en eerlijke expressie. Deze maceratie geeft zeer fruitige aroma's, een licht muntachtige frisheid, een zoete smaak met rokerige met rokerige tonen en een lengte die de smaak van hout uit de wijnstok onthult.

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.