BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Piana Dei Castelli - Capitancelli 2014

€18,50

Deze wijn is een blend van Syrah, Cabernet Sauvignon, Cesanese en Montepulciano. De druiven groeien in het stadje Velletri op vulkanische tuffo met lage rendementen (3500kg / 6000 planten / hectare) en worden de laatste week van oktober geoogst. De wijn geniet van een koude maceratie van 12 uur, nadien fermenteert deze verder in inox samen met een verdere maceratie van 7 maanden op de schillen.Men geniet hier echt van de frisheid en de mineraliteit van de bodem die perfect geschikt is voor de Cesanese. Een ware fruitbom met een aangename complexiteit. Men heeft de indruk dat deze wijn op eiken..

  • Ex Tax: €15,29
  • Productcode: I-PDC-202
  • Beschikbaar: 71

Beschikbare opties

Tags: Piana Dei Castelli, Capitancelli

Deze wijn is een blend van Syrah, Cabernet Sauvignon, Cesanese en Montepulciano. De druiven groeien in het stadje Velletri op vulkanische tuffo met lage rendementen (3500kg / 6000 planten / hectare) en worden de laatste week van oktober geoogst. De wijn geniet van een koude maceratie van 12 uur, nadien fermenteert deze verder in inox samen met een verdere maceratie van 7 maanden op de schillen.

Men geniet hier echt van de frisheid en de mineraliteit van de bodem die perfect geschikt is voor de Cesanese. Een ware fruitbom met een aangename complexiteit. Men heeft de indruk dat deze wijn op eiken vaten heeft gerijpt, maar niets is minder waar. Een mooie weerpiegeling van wat de regio Lazio te bieden heeft.

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.