BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Piana Dei Castelli - Folia Rosso 2012

€35,84

Deze Montepulciano is een beetje het speelgoed van Matteo. Zijn medidatiewijn, de wijn die ze bij de familie gebruiken voor special gelegenheden. Hij gebruikt hiervoor zeer zeer lage rendementen. 1500kg / 6000 planten / hectare en een zeer strenge selectie van de druiven. Bijna dagelijks wandelt Matteo door deze ranken en houdt enkel de bessen over die hij in zijn wijn wilt hebben. De druiven groeien in Velletri op vukanische tuffo en worden de eerste week van december pas geoogst!! Na een koude maceratie van 12h fermenteert de wijn op inox. Nadien macereert de wijn verder gedurende 6 maanden...

Deze Montepulciano is een beetje het speelgoed van Matteo. Zijn medidatiewijn, de wijn die ze bij de familie gebruiken voor special gelegenheden. Hij gebruikt hiervoor zeer zeer lage rendementen. 1500kg / 6000 planten / hectare en een zeer strenge selectie van de druiven. Bijna dagelijks wandelt Matteo door deze ranken en houdt enkel de bessen over die hij in zijn wijn wilt hebben.
De druiven groeien in Velletri op vukanische tuffo en worden de eerste week van december pas geoogst!! Na een koude maceratie van 12h fermenteert de wijn op inox. Nadien macereert de wijn verder gedurende 6 maanden. Bij het bottelen probeert Matteo in elke fles nog een beetje "lies" toe te voegen zodat de wijn verder op de fles kan rijpen. U vindt dus in deze wijn toch redelijk wat dépot. Niet voor niets is de letterlijke vertaling van deze wijn: "waanzin!"

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.