BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Longarico - Catartico 2018 MAGNUM

€49,01

Wijn van 100% Catarratto. Deze wijngaarden liggen op 350 meter hoogte en op klei gronden. De plantendensiteit bedraagt hier 4500 stokken/ha. Deze druiven hebben 3 dagen schilmaceratie gehad in open tanks (hierdoor bekom je de donkere oxidatieve kleur, zonder dat die zo smaakt.) en nadien op kastanjevaten gedurende 6 maanden.Het eerste experiment met deze wijn gebeurde in de slaapkamer van Luigi's moeder. Na een paar dagen was de geur zo intens dat ze het vat buiten op terras hebben moeten plaatsen. Dit bracht een complexe oxidatie met zich mee en het bracht veel nostalgische aroma's naar boven..

  • Ex Tax: €40,50
  • Productcode: I-LON-003
  • Beschikbaar: 18

Tags: Longarico, Catartico, Catarratto, Orange

Wijn van 100% Catarratto. Deze wijngaarden liggen op 350 meter hoogte en op klei gronden. De plantendensiteit bedraagt hier 4500 stokken/ha. Deze druiven hebben 3 dagen schilmaceratie gehad in open tanks (hierdoor bekom je de donkere oxidatieve kleur, zonder dat die zo smaakt.) en nadien op kastanjevaten gedurende 6 maanden.

Het eerste experiment met deze wijn gebeurde in de slaapkamer van Luigi's moeder. Na een paar dagen was de geur zo intens dat ze het vat buiten op terras hebben moeten plaatsen. Dit bracht een complexe oxidatie met zich mee en het bracht veel nostalgische aroma's naar boven hoe wijnen vroeger in de regio smaakten (zoals in Marsala). Daarom heeft Luigi besloten om deze oxidatie naar voor te schuiven en verder uit te werken.

Best te drinken op keldertemperatuur (12-14 graden).

Beschikbaar in 75 cl en 150 cl.

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.