BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Croci - Campedello Frizzante 2020

€15,40

De meest typerende wijnen van Croci's regio, verkregen door het persen van de hand geoogste druiven die traditioneel op hun heuvels werden verbouwd. De wijn heeft een strogele kleur, een karakteristieke fruitige en subtiel frisse geur die gecombineerd wordt met de typische geur van "broodkorst" (autolyse), deze broodkorst geur gaat voorbij na verloop van tijd en gaat over in steeds complexere aroma's die zijn afgeleid van veroudering op de eigen gisten.In de mond, net als in de neus, zijn er in het begin fruitige smaken gecombineerd met delicate hints van gist. Later meer comple..

  • Ex Tax: €12,73
  • Merken croci
  • Productcode: I-CRO-001
  • Beschikbaar: 2-3 Days

Beschikbare opties

Tags: Croci, Campedello

De meest typerende wijnen van Croci's regio, verkregen door het persen van de hand geoogste druiven die traditioneel op hun heuvels werden verbouwd. De wijn heeft een strogele kleur, een karakteristieke fruitige en subtiel frisse geur die gecombineerd wordt met de typische geur van "broodkorst" (autolyse), deze broodkorst geur gaat voorbij na verloop van tijd en gaat over in steeds complexere aroma's die zijn afgeleid van veroudering op de eigen gisten.

In de mond, net als in de neus, zijn er in het begin fruitige smaken gecombineerd met delicate hints van gist. Later meer complexiteit. Zacht en harmonieus met een sterk karakter.
Het is een aangename wijn, met een goede drinkbaarheid voor elke gelegenheid.

Koel te serveren, 8-10 ° C
Oogst: september
Druiven: Malvasia di Candia Aromatica 60% Trebbiano 20% - Ortrugo 15% Sauvignon 3% - Marsanne 2%
Gemiddelde opbrengst per hectare: 6500kilo / ha
Bodem: Kleiachtig zand van Pliocene oorsprong
Locatie van de wijngaarden: Monterosso - Castell'Arquato op 260 meter boven zeeniveau
Vinificatie: Maceratie 11/15 dagen

Veroudering: in betonnen vaten gedurende 7 maanden zonder temperatuurcontrole

Door de koudere temperaturen tijdens de herfst en winter, stopt de fermentatie van de druiven tussenin. De wijn gaat in een winterslaap en wordt begin van de lente gebotteld met een klein beetje overblijvende restsuiker. Het zijn deze restsuikers die opnieuw gaan beginnen gisten op de fles en die een aangename pareling gaat geven.

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.