Mijn perfecte pairing!
We proberen ons vaak in de schoenen te zetten van onze klanten en een van de moeilijkste vragen die we ons stellen is: "Tijdens een eindejaarsmenu, welke wijnen zouden er zoveel mogelijk mensen aanspreken?"Is het met vrienden, is het met familie, kennen ze veel of weinig van wijnen.?Met deze selectie proberen we de kerk in het midden te houden. De wijnkenners kunnen op ontdekking naar iets nieuws, nieuwe druiven, nieuwe stijlen. De niet-kenners kunnen genieten van heerlijk aromatische wijnen. De wijnen zijn niet eenvoudig, maar wel "to-the-point". Er zit lagering en complexiteit in de wijnen, ..
- Ex Tax: €62,65
- Productcode: Xmass009
- Beschikbaar: 3
We proberen ons vaak in de schoenen te zetten van onze klanten en een van de moeilijkste vragen die we ons stellen is: "Tijdens een eindejaarsmenu, welke wijnen zouden er zoveel mogelijk mensen aanspreken?"
Is het met vrienden, is het met familie, kennen ze veel of weinig van wijnen.?
Met deze selectie proberen we de kerk in het midden te houden. De wijnkenners kunnen op ontdekking naar iets nieuws, nieuwe druiven, nieuwe stijlen. De niet-kenners kunnen genieten van heerlijk aromatische wijnen. De wijnen zijn niet eenvoudig, maar wel "to-the-point". Er zit lagering en complexiteit in de wijnen, maar je hoeft als wijn leek niet veel over wijnen te kennen om deze smaken zeker te appreciëren.
Dit zou voor mij de perfecte pairing op restaurant zijn met niet alledaagse combo's.
Eerste voorgerecht - Fris visgerecht
Slovenië - Styria - Vino Gross - Maribor - Een perceel net over de grens met Oostenrijk - vettig en heel strak, net zoals een wijn uit Südsteiermark - Welschriesling, Riesling, Sauvignon Blanc
Tweede voorgerecht - gerookte vis of vlees, een traag gegaarde ui of iets krachtigs met look.
Oostenrijk - Südsteiermark - Roland Tauss - Rosé Opok - Merlot Cabernet Sauvignon. Licht maar toch vol karakter, vol spanning en fruit
Derde voorgerecht - Karaktervol gerecht met zeevruchten of gevogelte met een iets krachtigere saus
Veneto - Bassano Del Grappa - Calalta - Davvero - Riesling met drie maanden schilmaceratie. Yep yep, een heerlijke orange wijn om u door elkaar te schudden
Hoofdgerecht - Mooi stuk eend of lamskroon
Uitgesproken vlees of gevogelte met een mooie fond hebben soms nood aan krachtige wijnen, maar misschien kunt u wat meer verfijning gaan zoeken in uw wijn. Zoals deze Pineau d'aunis van Emmanuel Haget. Lichte carbonische maceratie, smaakt zoals een grenache uit de Ardèche. Vol en fruitig met zachte taninnes. De avond is nog jong en na deze wijn kan de onkel een topfles uit zijn kelder halen om de avond mee af te sluiten.
Deze pairing werd gemaakt met de nodige aandacht voor het gezelschap. Aangename, complexe, maar vlot drinkbare wijnen. Wijnen waar ik persoonlijk zeer blij van wordt. Hopelijk u ook
Prijs inclusief verpakking