BUBBLE TASTING Zaterdag 10/02/24

Piana Dei Castelli - Grigio 2012 Magnum

€42,35

Grigio is zoals de vriend die u graag op een avond uitnodigt om een gezellige tijd samen door te brengen. Het is een beetje het vlaggenschip van Piana Dei Castelli. U moet weten dat Pinot Gris (Grigio) een valse witte druif is, daar het een roze schil heeft. De druiven groeien in het stadje Velletri op Silicia kalksteen en klei en worden eind Juli geoogst in lage rendementen (3500 kilo / 6000 planten / hectare). De Pinot Grigio groeit behoorlijk goed in de regio, waardoor deze vroeger rijp is dan normaal.De vinificatie gebeurt op inox met een koude maceratie van 36uren, zonder latere ontkleuri..

Grigio is zoals de vriend die u graag op een avond uitnodigt om een gezellige tijd samen door te brengen. Het is een beetje het vlaggenschip van Piana Dei Castelli. U moet weten dat Pinot Gris (Grigio) een valse witte druif is, daar het een roze schil heeft. De druiven groeien in het stadje Velletri op Silicia kalksteen en klei en worden eind Juli geoogst in lage rendementen (3500 kilo / 6000 planten / hectare). De Pinot Grigio groeit behoorlijk goed in de regio, waardoor deze vroeger rijp is dan normaal.
De vinificatie gebeurt op inox met een koude maceratie van 36uren, zonder latere ontkleuring. Heel veel domeinen filteren hun Pinot Gris met kolen. 
Na de fermentatie rijpt de wijn 11 maanden verder sur lies. 

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.