Kmetija Štekar - RePiko - 2020
Wie aan Riesling denkt, denkt vaak aan restsuiker. Een interessante insteek voor Stekar die hier naast de Riesling (90%) ook Picolit (10%) aan toevoegt. Picolit wordt in de regio meestal gebruikt voor nobele zoete wijnen. Behalve dat ze hier hun eigen koppigheid bewaren en er een droge gemacereerde wijn van hebben gecreëerd. Het is al lang dat we overtuigd zijn dat Riesling een leuke druif is voor lange maceraties, het brengt veel kruidigheid van deze druif naar boven. Hier gaat de wijnboer een tikkeltje verder door het toevoegen van picolit om het een beetje pittiger te maken met toetsen van ..
- Ex Tax: €33,39
- Productcode: S-KST-010
- Beschikbaar: 5
Wie aan Riesling denkt, denkt vaak aan restsuiker. Een interessante insteek voor Stekar die hier naast de Riesling (90%) ook Picolit (10%) aan toevoegt. Picolit wordt in de regio meestal gebruikt voor nobele zoete wijnen. Behalve dat ze hier hun eigen koppigheid bewaren en er een droge gemacereerde wijn van hebben gecreëerd. Het is al lang dat we overtuigd zijn dat Riesling een leuke druif is voor lange maceraties, het brengt veel kruidigheid van deze druif naar boven. Hier gaat de wijnboer een tikkeltje verder door het toevoegen van picolit om het een beetje pittiger te maken met toetsen van gekonfijte perzikken en dadels.
25 dagen schilmaceratie en nadien een rijping van 36 maanden op acaciavaten.